(Last Updated On: 15. oktober 2014)

LaeserneSkriverAf Keld Hein
Formand Dansk Folkeparti Stevns

Lige siden vognmand Hansen i maj 2005 barslede med ideen om vognmandsruten, har Dansk Folkeparti forsøgt at fremme ideen politisk. Torsdag den 9. oktober blev forslaget om den sydlige linjeføring vedtaget med stort flertal.
Det inspirerer Dansk Folkeparti Stevns til at invitere stevnsboerne med på en visionær helikoptertur. Vi har chartret en helikopter af typen ”Vision Futura – model 14/5.
Vi starter ved verdensarven Stevns Klint og ser et af Danmarks smukkeste partier. Dernæst får vi, hvad der nærmest må betegnes som en åbenbaring: Vi kan kigge langt ud over sognegrænserne. En flot vej henover Midtstevns viser sig. En vej med ganske tæt trafik. Mindst 5000 i døgnet samt nytilkommen erhverstrafik. Vejen der bringer os til afkørsel 34 på Sydmotorvejen.
Vi ser den nye forlængelse frem til Vestmotorvejen. Hvilket trafikalt potentiale der her viser sig. Afkørsel 34 mod Rødby eller København, eller videre til Vestmotorvejen mod Jylland. Du ser en kæmpestor nyanlagt pendlerparkeringsplads ved den nyanlagte station, enten ved afkørsel 34, eller Ølby station. Fra Ølby station bliver køretiden til København 20 minutter på den nyanlagte togstrækning. Vi ser en del aktive byggepladser, erhvervsejendomme og parcelhuse. Tilflyttere og nye erhverv vil naturligvis blive tiltrukket af dejlige Stevns, når trafikstrukturen bliver så optimal.
På flyveturen tilbage mod Højerup, runder vi lige det nordligste Stevns og sydlige Køge. Vi ser, at trafikpresset er aftaget ganske væsentligt. Dog ser vi en del turistbusser holde ved en del af de 11 lyssignaler. Kort efter Prambroen ser vi, at der er etableret en spange over åen. Det sikrer, at fodgængere kan passere åen tørskoet.
Håber, at passagererne har nydt turen og set alle de spændende visioner, der tegner i en forhåbentlig nær fremtid.


Skriv en kommentar