(Last Updated On: 7. marts 2014)

Af Johnny Andersen
Hovedgaden 1c, Hårlev

Man kan måske have lidt svært ved at forstå den problemstilling omkring regler, der går på, hvordan man kan låne offentlig lokaler på Stevns. Det har i mange år gået uden de store problemer, og selv om vi skal tænke på de lokale, syntes man måske godt, der kunne være plads til de små – også de små partier i denne kommune mod at de kunne betale en lokalleje/rengøring.
Vi skal jo også passe på, vi ikke bare vil kvæle al frivillig indsats, når man nu samtidig ønsker at fremme de frivillige og ildsjæle i fremtiden også på pengepungen.
Der er nu udsendt nogle regler om, at foreninger m.fl. skal søge en lejlighedstilladelse ved brug af offentlig parkering, vej m.m. også med hensyn til støj; selv nu ved afvikling af en fastelavns tøndeslagning .
Hvis man er medlem af Folkeoplysningsudvalget skal man også have en del regnskabsmateriale man skal udfylde osv. Så hvis man nu tænker bare en Sankt Hans fest i Byskoven, tilladelse af kommunen, brand, politiet, alkohol bevilling, KODA – hvis man har musik, og man kan også søge tilskuds- eller en underskudsgaranti – det forstår jeg også, at man har lavet om på – så man ikke i Hårlev Borger- og Erhvervsforening (HBE) kan regne med en hjælpende hånd på bare 5.000 kr. (2013).
Så ud over man skal få balance i et budget på 25/30.000 kr. med ca. 8/10 personer, der bruger ca. 12 timer hver + forarbejde, ja så skulle der vist også være kommet et nyt skilteregulativ. HBE har brugt 15.000 kr. på dem, håber vi kan genbruge dem og få lov – og hvis de skal sidde i lygtepælene, skal man søge Forsyningen.
Så mon ikke, der må være nok regler at bekæmpe de gode frivilliges indsats.
Men jeg tror på, at hvis kommunen nu gjorde mere for at handle lokalt, også giver håndværkere det arbejde, de kan byde på og hjælpe med oplysninger om dette, og hvis kommunen måske henligger et møde eller to til de lokale kroer ect. – mon så ikke vi alle kunne nyde godt af vores kommune og de frivilliges indsats vil vokse og skabe arbejde i kommunen på sigt.
Bare nogle tanker.

Skriv en kommentar