(Last Updated On: 23. juni 2014)

LaeserneSkriver
Af Jan Pedersen

Tornebjergvej 13, Rødvig

Efter at have læst Dagbladet Lørdag  21. juni omkring de Stevnske skoler, hvilket var trist læsning, må man konstatere, at det efter sommerferien ikke bliver godt.
Skolerne på Stevns kommer til at ligge  under niveauet af andre kommuner efter sommerferien. Hvorfor kommer  de nu til det? Jov, den reaktionære flertalsgruppe i kommunalbestyrelsen: Venstre, De konservativ, Dansk Folkeparti og De Radikale,  har simpelthen sat sig som Tordenskjolds Soldater om det runde bord og besluttet, at overskridelser i udgifterne til udsatte børn og unge skal tørres af på skolerne, og udover det, har de allerede inddraget skolernes overskud fra sidste år.
Som forældre til en ung, der går i skole, er vi bekymret over den kvalitet, der kommer til at være eller mangle i det nye skoleår. De besparelser, der ligger nu, er jo ikke de første og heller ikke de sidste, vi kommer til at se, det ville i hvert fald overraske meget, hvis der ikke kom flere i fremtiden – og politikerne leger jo i skrivende stund med at lægge de tre skoledistrikter sammen til et, så børnene/de unge får længere skole vej mm.
Kommuner omkring os tilbyder bedre undervisning, mere undervisningstid mm. Derfor vil det være nærliggende at kigge ud over kommunegrænsen efter bedre skole i det nye år, og bestemt ikke umuligt, da vi jo har det frie skole valg og mange forældre i forvejen pendler eventuelt til København, der har skoler, som ligger langt over standard i forhold til Stevns på alle parametre; det er en mulighed vi selv kigger på.
Så tænker man nok, det bliver svært. Nej egentlig ikke for har man familie i København har man temmelig sikkert en mandag-fredag base der eller i andre kommuner; spørgsmålet er mere, om man har “råd” til at lege med på den Stevnske model eller om man vil sige til sig selv, at vi investerer i fremtiden og tager en mulighed uden for Stevns, idet Stevns vil ikke investere i fremtiden og skabe gode og ansvarlige skole tilbud til vores børn/unge. Stevns vil kun udsulte og afvikle skolerne – og med afvikling i stedet for fremtidig udvikling af skolerne på Stevns vil ske så længe vi har en flertalsgruppe i kommunalbestyrelsen, der er sammen sat af klamphuggere og autodidakte specialister.

Skriv en kommentar