(Last Updated On: 26. november 2019)

Cyklerne er blevet brugt mere end 600 gange, siden begyndelsen af juli

Familien Nystrand fra Sverige benyttede sig af muligheden for at leje cyklerne, da de besøgte Stevns i sommer. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Stevns/Turisme: I juli i år indviede den nystiftede Stevns Cykelturistforening 50 nyindkøbte cykler, som siden er blevet udlejet til turister og lokale rundt omkring på Stevns. Nu, da sommersæsonen er slut, har foreningen netop evalueret initiativet, som er blevet positivt modtaget.

– Siden vi startede op tilbage i juli, er der blevet kørt 632 ture på vores nye landcykler og det er vi rigtig godt tilfredse med, fortæller Claus Høgenhaug fra Rødvig Ferieby, som er blandt initiativtagerne til Stevns Cykelturistforening.

– Vores kunder giver karakter, når de har lejet cyklerne. Den samlede bedømmelse på 4.5 ud af 5 viser, er brugerne er glade for produktet, fortsætter Claus Høgenhaug.

Bæredygtig transport

Lystbådehavnen i Rødvig er et af de i alt ni steder, hvor man kan leje cyklerne fra. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Med cyklerne, der er indkøbt hos Donkey Republic, arbejder Stevns Cykelturistforening på at gøre det lettere at komme omkring på Stevns uden at køre i bil.

– Vi ved, at det er en udfordring for turister at komme rundt på Stevns og opleve alt det, som vi tilbyder her. Landcyklerne gør det nemt at komme rundt. Især fordi man kan indlevere dem mange forskellige steder og derfor ikke behøver at ende det samme sted, som man startede, forklarer Claus Høgenhaug.

Leje af cyklerne foregår via Donkey Republics app, som man også bruger til at leje cykler i Københavnsområdet.

Cyklerne kan foreløbigt afhentes og afleveres på ni forskellige steder rundt omkring på Stevns. Det giver fleksibilitet til at planlægge sin tur, som man ønsker.

Udsprang af partnerskabsprogram

Initiativet med en cykelturistforening udsprang af partnerskabsprogrammet for Stevns Klint; et lokalt partnerskab for virksomheder, organisationer, kunstnere og foreninger, der støtter op om Stevns Klint som UNESCO Verdensarv.

– Foreningen er et rigtig godt eksempel på det gode samarbejde, vi har her på Stevns, siger Claus Høgenhaug og fortsætter:

– Der var flere udfordringer ved at starte det her initiativ op, men vi satte os ned sammen med nogle af de andre verdensarvspartnere og fandt nogle gode løsninger. For eksempel har Horisonten en medarbejder, som flytter og reparerer cyklerne. Ham ville vi slet ikke kunne undvære.

De første fire måneder har vist gode resultater for cykelturistforeningen. Nu ser bestyrelsen frem til, at initiativet skal stå sin prøve over en hel sommersæson i 2020.

Fortsætter succesen, kan indkøb af flere cykler og flere steder at leje og sætte cyklerne blive næste skridt.

 

Anvendelse af landcyklerne

 • Periode: 4. juli 2019 til 1. november 2019
 • Antal udlejninger i alt: 632
 • 54 procent af brugerne afleverer cyklen et andet sted, end de lejer den.
 • Brugertilfredshed: 4.5 ud af 5, hvor 1 er lavest og 5 er højest

Kilde: Verdensarv Stevns

 

Her kan landcyklerne lejes:

 • Horisonten STU – Store Heddinge Station
 • Koldkrigsmuseum Stevnsfort
 • Konference og Hotel Klinten
 • Rødvig Ferieby
 • Rødvig Havn
 • Rødvig Kro & Badehotel
 • Stevns Fyrcenter
 • Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov
 • Traktørstedet Højeruplund

Skriv en kommentar