(Last Updated On: 12. september 2021)

Pianist David Lau Magnussen og cellist Jacob Shaw er blandt de, som optræder med intimkoncerter på Gjorslev Slot i september. (Pressefoto)

Musik: De kendte »Landsbykoncerter« rykker nu et par socialklasser op og ind i Gjorslev Slots’ smukke sale.
Det er Scandinavian Cello School ved Lund, som fejrer sit 5-års jubilæum med 17 koncerter på Stevns i august og september.

Støtte til vedligeholdelse

Scandinavian Cello School (SCS) blev grundlagt i 2016 af Jacob Shaw, og den anerkendte musikskole blev verdenskendt, da den tidligere i år bød på koncerter med Haugaard Herefords køer som publikum i Lund på Stevns.
Denne historie gik viralt og blev set af over en milliard mennesker verden over, og nu støtter SCS lokale initiativer med fundraising koncerter på Stevns.
De første finder sted på Gjorslev Gods, som er Danmarks ældste middelalderborg og gennem tiderne har haft mange markante ejere, hvor en var nu afdøde godsejer Peter Henrik Tesdorpf, som var en stor musikelsker og spillede selv, og da hans søn Jens Edward Tesdorpf ønsker at sætte kulturen i fokus på Gjorslev, så er det et oplagt sted at afholde 4 klassiske koncerter.
– Billetprisen vil gå til renovering af de gamle fredede bygninger på slottet, fortæller Jacob Shaw.
De intime koncerter finder sted i Nordre Korsarms Pillesal, og her kan publikum opleve både unge stjerner fra den klassiske musikverden og den internationale prisvindende direktør af Scandinavian Cello School.

To weekend-koncerter

Der lægges ud med to koncerter lørdag den 18. september, hvor den første er en SCS Young Artist” koncert med cellisten Johannes Gray kl. 11. Samme dag kl. 19 forener violinisten Karen Johanne Pedersen sig med Trio Gemini.
Man kan købe separate billetter for 200 kroner eller to koncerter samme dag for 300 kr. I prisen følger et glas mousserende vin, og gæsterne vil have mulighed for på egen hånd at gå rundt på slottet før den intime klassiske koncert .
Alle koncerter har en varighed på cirka 1 time uden pause, og slottet er åbent 30 minutter før hver koncert, så man kan nå at drikke vinen og se seværdighederne.
Lørdag den 25. september er konceptet det samme, en koncert kl. 11 og en anden igen kl. 19. Denne gang med endnu en “SCS Young Artist” koncert med violinisten Roberta Verna, og aftenforestillingen er med pianisten David Lau Magnussen og så Jacob Shaw selv på cello.
Billetter købes via www.gjorslev.dk under fanen arrangementer.

Åbent kulturslot

Godsforvalter på Gjorslev, Carsten Ladegaard Jakobsen, fortæller, at der er planlagt indvendig renovering af den gamle del af slottet.
– Vi har endnu ikke foretaget prioritering af hvor vi starter med vedligeholdelsen, og ej heller lavet aftaler omkring finansiering med andre, oplyser han og uddyber:
– Vores åbning på slottet er første initiativ til at tjene penge på slottet, så vi kan foretage de nødvendige kommende vedligeholdelsesopgaver i den gamle del af slottet, som i dag står som museum, og det er det, som vi åbner dørene mere op for, lyder det fra godsforvalteren.

sky

Skriv en kommentar