(Last Updated On: 18. august 2020)

Søndag d. 13. september tages kampen op mod sclerose i Faxe/Stevns-området

Lizzie Nielsen og hendes mand Lars Nielsen, Scleroseindsamlingen 2019. (Privatfoto)

Indsamling: Tusindvis af frivillige mødes den 13. september for at gå dør-til-dør, når Scleroseforeningens årlige landsdækkende indsamling løber af stablen. Rundt om i landets byer bliver der samlet ind til forskning i sclerose.

Scleroseforeningen har flere hundrede frivillige indsamlingsledere i hele landet, der gør en ekstra indsats i deres lokalområde i forbindelse med Scleroseindsamlingen. Indsamlingslederne står blandt andet for at optælle de indsamlede beløb fra hver indsamler på indsamlingsdagen.

En af indsamlingslederne er Lizzie Nielsen, som selv har haft sclerose siden 2009.

– Derfor betyder forskningen i sclerose også meget for mig. Jeg har tidligere været hårdt ramt af sygdommen, men føler mig heldig. Den medicin, jeg får, har i den grad hjulpet mig og gør, at jeg har det bedre og har lidt mere overskud end mange andre med sclerose. Så hvis jeg kan bidrage med noget ekstra i forbindelse med scleroseindsamlingen, og der derved kan blive samlet mere ind til forskningen, så kan flere scleroseramte forhåbentlig også få det bedre, fortæller Lizzie, når man spørger hende om, hvorfor hun har valgt at være indsamlingsleder.

Formanden for scleroseforeningens lokalafdeling i Faxe/Stevns hedder Lisbeth Jensen, og Lisbeth er desuden indsamlingsleder i Stevns.

Meld dig som indsamler

Hvis du har lyst til at være en del af Scleroseindsamlingen og hjælpe Lizzie eller en af de andre indsamlingsledere i Faxe og Stevns-området søndag den 13. september, så meld dig som indsamler og vælg din indsamlingsrute på sammenmodsclerose.dk.

Så er du med til at gøre en forskel for de over 16.500 danskere, der lever med sclerose:

– Du behøver hverken at gå langt eller hurtigt. Hver en krone tæller i kampen mod sclerose, siger Lizzie Nielsen.

Sclerose er en kronisk sygdom

  • Mere end 16.500 danskere lever med sygdommen, og hvert år får omkring 650 nye stillet diagnosen.
  • Langt de fleste, der får diagnosen, er mellem 20 og 40 år.
  • Sygdommen angriber centralnervesystemet, og for nogle er sygdommen pludselig og aggressiv, hvor den for andre udvikler sig langsomt og gradvist over mange år.
  • Sclerose kan ikke helbredes, men forskningen gør hver dag fremskridt, og derfor må den ikke gå i stå.
  • Hver krone, der bliver samlet ind ved Scleroseindsamlingen kan derfor være med til at gøre en kæmpe forskel for tusindvis af mennesker.

Skriv en kommentar