(Last Updated On: 16. august 2019)

På første billede i fotoserien er det fra venstre formanden for Landbrug og Fødevarer, Martin Merrild, fødevareminister Mogens Jensen (S) og gårdejer Lars Korsholm Hansen. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Klima og Bæredygtighed: Det er ikke hver dag, man som landmand på Stevns får besøg af en minister. Det gjorde gårdejer og planteavler Lars Korsholm Hansen fra Egedesgård ved Gevnø dog mandag i sidste uge, da fødevareminister Mogens Jensen (S) besøgte hans landbrug og deltog i høsten.

Lars Korsholm Hansen benyttede blandt andet ministerens besøg til at tale om bivenlige marker. Selv har Lars Korsholm Hansen i indeværende år tilplantet 30.000 kvadratmeter med bivenlige blomsterfrø. Til sammenligning har Stevns Kommune de seneste to år haft omkring 10.000 kvadratmeter jord med bivenlige blomster.

– Landmændene vil rigtig gerne hjælpe bierne, for de hjælper os. For eksempel er det oplagt med bivenlige tiltag på de hjørner, hvor vores store maskiner alligevel ikke kan komme til og langs veje, hvor det visuelt bliver synligt for det omkringliggende samfund, forklarede Lars Korsholm Hansen.

Både han og formanden for Landbrug og Fødevarer, Martin Merrild, gjorde ministeren opmærksom på, at der mangler viden på området

– For eksempel hvordan vi håndterer områderne med bivenlige planter i år to og i de efterfølgende år, idet nogle af planterne er meget agressive, uddybede Martin Merrild for ministeren.

Lars Korsholm Hansen understregede for ministeren, at landmændene gerne vil samarbejde og medvirke til at skabe en mere bæredygtig produktion og blive klimaneutrale i 2050.

– Landbruget er et vigtigt erhverv i Danmark med en lang tradition og høj kvalitet, og jeg hører en vilje til en mere bæredygtig retning, lød en efterfølgende kommentar fra minister Mogens Jensen (S).
rmh

Læs også: Frygter for græsfrøproduktionen

Læs også: Fødevareministeren hjalp Lars med høsten

Skriv en kommentar