(Last Updated On: 24. februar 2022)

(Arkivfoto)
Stevns: På seneste møde i kommunalbestyrelsen torsdag aften i sidste uge blev det besluttet at markere og fejre håndboldspilleren Lasse Svan, der er født og opvokset på Stevns og tidligere har spillet i den lokale håndboldklub Sierslev HK.
Den danske landsholdsspiller har spillet mange år på topplan. Ifølge Dansk Håndbold Forbund er det blevet til 245 A-holds landskampe og 570 mål. Lasse Svan har desuden vundet både bronze, sølv og guld i EM og VM samt været OL-vinder. Herudover har han med Flensburg-Handewitt vundet både tyske mesterskaber og Champions League.
Til sommer indstiller Lasse Svan håndboldkarrieren, og det er i den forbindelse, at kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune i sidste uge besluttede at markere og fejre ham.

Besluttes i udvalgene

Hvordan og hvad der skal ske, skal der nu arbejdes videre med i de to udvalg Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme (AET) samt Plan, Miljø og Teknik (PMT). AET vil fokusere på selve fejringen, mens PMT vil se på mulighederne for at opkalde noget, f.eks. en vej eller et torv, efter den lokale håndboldspiller.
Under behandling af punktet fremkom den tidligere udvalgsformand for AET, Mikkel Lundemann (K) med et ønske om, at fejringen ikke bliver for politisk men i stedet får rod i den lokale håndboldklub Sierslev HK, hvor Lasse Svan spillede i sine barndoms- og ungdomsår. Mikkel Lundemann gentog desuden sin udmelding ifm. indvielsen af den nye Stevnshal, hvor han i sin indvielsestale kunne annoncere, at Lasse Svan gerne vil komme til sommer og spille i den nye hal, for det vil han stadig gerne.
Stevns Kommune annoncerer en præcis dato, så snart festlighederne er planlagt. Fejringen forventes at finde sted i løbet af august, så det falder sammen med, at Lasse Svan indstiller karrieren.

Veje opkaldt efter nulevende personer

Løsgænger Martin Henriksen havde rejst en tilsvarende sag, som blev behandlet senere samme aften, vedrørende at opkalde en vej efter Lasse Svan.
– Det var blevet nævnt at navngive en vej efter Lasse Svan, og derfor synes jeg, at det var oplagt at tage den idé med ind i kommunalbestyrelsen, sagde Martin Henriksen.
Der foreligger en anbefaling fra FN om, at veje, torve og pladser normalt ikke opkaldes efter nulevende personer. Dog findes der flere undtagelser fra denne regel, blandt andet i Vordingborg, hvor man finder ’Morten Olsens Alle’ til ære for den tidligere landstræner for fodboldlandsholdet.
Den anbefaling tilsluttede både Julie Hoff Sørensen (SF) og Flemming Petersen (V) sig. Mogens Haugaard (Nyt Stevns), så til gengæld ingen problemer ved at opkalde en vej efter nulevende personer. Line Krogh Lay (R) valgte også at tale imod Martin Henriksens forslag, da det tidligere på aftenen var blevet besluttet at undersøge mulighederne i udvalg. Hun kunne Forslaget fra Martin Henriksen blev ikke sendt til afstemning.
rmh

Skriv en kommentar