(Last Updated On: 20. oktober 2014)

13-årige Laura Pedersen fra Skørpinge ved Rødvig sang sig forrige lørdag videre i TV2’s talentshow Voice Junior, en sangtalentkonkurrence for børn og unge mellem 8 og 14 år. Lørdag den 18. oktober er hun på skærmen igen.
Laura-Pedersen
Laura Pedersen fra Skørpinge er med i Voice Junior på TV2 og skal synge igen lørdag den 18. oktober. (Foto: Rikke Michael Hansen).

SKØRPINGE: Laura Pedersen var med i den sidste af i alt tre såkaldte Blind Auditions, hvor de tre coaches Wafande, Joey Moe og Oh Land sad med ryggen til og udelukkende ud fra deltagernes stemme skulle vurdere, hvem af de unge de ønskede at få på deres hold.
Laura havde valgt at synge sangen ”The A Team” af Ed Sheeran, og det gjorde hun så godt, at Joey Moe valgte at tage hende med på sit hold. Og det er Laura rigtig glad for, for som hun fortæller til Stevnsbladet, så var det lige præcis Joey Moe, hun helst ville være hos.
Laura sang foran et publikum på omkring 340 mennesker.
”Jeg var lidt nervøs i starten, men det gik hurtigt over; og så hjalp det, at min klasse (fra 8.B. på Store Heddinge skole, red.) var med blandt publikum – de sad endda lige bag dommerne”, fortæller Laura.
Lauras forældre Janni og Tom, hendes lillesøster Rosa og ekskæresten Sebastian var med bag scenen for at bakke op. Da Laura gik på scenen, var især Lauras mor og lillesøster nervøse, og glæden var stor, da Joey Moe trykkede på den røde knap.

Fik et guldkort
Det var på opfordring fra sin bedste ven A. C. (Anders Christian), at Laura valgte at melde sig til konkurrencen.
”Og så tilmeldte jeg mig for at lære noget og for at møde en masse andre musikinteresserede”, forklarer Laura.
Ved tilmeldingen skulle Laura svare på nogle spørgsmål om sig selv, og så skulle hun medsende en video, hvor hun sang. Herefter fik hun en mail om, at hun var med i opløbet.
Rent faktisk viste det sig, at Laura havde fået et såkaldt guldkort, hvilket gav hende direkte adgang til Blind Auditions. Det vidste hun bare ikke selv, så det var noget af en overraskelse, da TV2 ankom til Strøbyskolen – hvor hun var i gang med at øve med det band, som hun er forsanger i – for at fortælle hende den gode nyhed. Det første, der faldt Laura ind, var, at så havde alle jo løjet over for hende, for det viste sig, at Laura var den eneste, der ikke vidste, at hun var udtaget.
”Det var faktisk først to dage senere, at det rigtig gik op for mig. Vi sad og spiste, og så sagde jeg til min mor: Gud, jeg er jo med i Voice Junior”, fortæller Laura.

Musik, musik, musik
Laura er forsanger i bandet ”Burning Water”, som udover Laura også består af en trommeslager, to guitarister og en bassist. De spiller primært covernumre fra bands som Nirvana, The Cardigans og Eagle Eye Cherry, men Laura skriver også selv sange – både musikken og teksterne.
I det hele taget fylder musik meget i Lauras liv, og det har det altid gjort – selvom hun også finder tid til computerspil og til at spille fodbold i Rødvig. Lige siden hun var lille, har Laura sunget, og som 9-årig startede hun i Stevns Musikskole. I dag går hun på musikskolens talenthold. Her får hun sangundervisning af sanglærer Agnes Bjerregaard, mens musiklærer Morten Puper lærer hende at spille på klaver og guitar, og så hjælper han hende også med at skrive sange.
Efter 9. klasse skal Laura på musikefterskole, og så vil hun søge ind på musikkonservatoriet. Laura vil nemlig gerne være enten musiker eller solist – eller begge dele.

Sangbattle
Siden Lauras optræden på TV2 har hun fået mange beskeder og venneanmodninger på Facebook fra folk, som hun ikke kender. Og flere på skolen har også spurgt, om de må få hendes autograf. Ellers synes Laura ikke, at hun har oplevet den store forandring.
Næste gang Laura kommer på skærmen er lørdag den 18. oktober. Her skal hun battle med to andre af Joey Moes udvalgte. Alle tre skal de synge den samme sang, og så er det op til de tre coaches at vælge dem, som de synes er bedst. Vi krydser fingre for Laura.
rmh


Skriv en kommentar