(Last Updated On: 16. januar 2020)

Litteratur: Den kendte og prisbelønnede forfatter og tidligere udenrigskorrespondent, Leif Davidsen, kommer til Stevns onsdag den 22. januar for at tale om “Religionens renæssance i Rusland”.

Foredraget finder sted i Stevns Valgmenighed.

Krimiromaner om Rusland

Det glæder jo altid en lokalavis som Stevnsbladet, at en tidligere kollega fra Lolland-Falsters Folketidende opnår dansk verdensberømmelse som forfatter, som det er sket for skribenten Leif Davidsen.

Mest kendt er han nok som DR’s mangeårige Ruslands-korrespondent, et land, som også har været omdrejningspunktet i hans mange bøger, både de skønlitterære og de faglige.

Hans politiske kriminalromaner om Sovjetunionens sammenbrud og tiden efter, er oversat til flere sprog, og „Den russiske sangerinde” blev filmatiseret i 1993.
Leif Davidsen vandt i 1992 De Gyldne Laurbær for romanen „Den sidste spion”.

Først gudstjeneste kl. 19 …

Leif Davidsen fortæller om den russisk-ortodokse kirkes dramatiske historie fra dens næsten udslettelse, dens overlevelse i kommunisttiden og frem til religionens renæssance i tiden efter sovjetstatens opløsning i 1991.

I dag har den russisk-ortodokse kirke tætte bånd til Kreml, og kirken genvundet sin styrke, velstand og respekt i befolkningen. Efter foredraget er der rig mulighed for spørgsmål og debat.

Mødet begynder kl. 19 med en mindre aftengudstjeneste ved valgmenighedspræst Aksel Bording. Efter Gudstjenesten går man over i menighedssalen, hvor der vil være kaffe m.v.

… Så foredrag kl. 20

Omkring kl. 20 vil Leif Davidsen holde sit foredrag, og interesserede møder blot op, alt er gratis undtagen kaffe og tilbehør.

Stevns Valgmenighed holder til på Vandrigsvej 24, ved Gevnø, som ligger så smukt mellem Lyderslev og Havnelev.

sky

(Pressefoto)

 

Skriv en kommentar