(Last Updated On: 10. januar 2022)

Store Heddinge: Ægteparret Lene og Erik Hansen kan torsdag den 20. januar fejre 60 års ægteskab.

Lene er stevnsbo og datter af Barber Olsen, som i mange år havde salon i Algade i Store Heddinge, mens Erik stammer fra den helt anden ende af landet, nemlig Sønderjylland. Men militærkarrieren førte ham vidt omkring, både rundt omkring i Danmark og i udlandet. I 1959 landede oversergenten på raketbasen på Mandehoved ved Sigerslev, senere kaldet Flyvestation Sigerslev.

– Jeg havde været på kursus i Amerika og blev via København sendt til Sigerslev, hvor vi til at starte med boede i teltlejr, fortæller Erik.

Lene og Erik Hansen har snart været gift i 60 år. Maleriet, der hænger på væggen, er for øvrigt et, som Erik selv har malet. Rammen af drivtømmer har han også selv lavet. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Han var i USA blevet uddannet som sektionsfører på raketrampe og det første halve år stod han for bespisningen på flyvestationen.

Mødtes på Mennas Danseskole

En dag var Erik taget med en soldaterkammerat til Mennas Danseskole, ikke for at danse men blot for at se på – og på dansegulvet fik han øje på Lene. Det var Lenes faster, som ejede danseskolen, og Lene, der var en dygtig danser, gik både til ballet og akrobatik.

– Ja, og så blev jeg puttet ind som dansepartner, når der manglede, fortæller Lene, som endda har svinget rundt med Grev Ingolf, dengang Prins Ingolf, som kom på Gjorslev Slot og kom til Mennas Danseskole for at lære at danse.

Da dansetimen var slut, gik de unge mennesker på dansant på Hotel Phønix. Forbindelsen mellem Lene og Erik fortsatte, og i 1961 blev parret forlovet. Efter forlovelsen blev Erik forfremmet til stationsforvalter:

– Til jobbet hørte en tjenestebolig på basen, og min overordnede sagde: ’Hansen, man bør være gift’, så jeg spurgte svigerfar, fortæller Erik.

Hans anmodning blev vel modtaget af svigerfar, og Lene og Erik blev gift den 20. januar 1962. Bryllupsnatten blev selvfølgelig tilbragt på Hotel Phønix og siden har ægteparret holdt sammen i tykt og tyndt.

Handymand og 999-kunstner

Lene, der var uddannet defektrice på Store Heddinge Apotek, flyttede efter brylluppet ind i tjenesteboligen ved flyvestationen og blev hjemmegående. Familien blev udvidet med børnene: Cherie, Dan og Junas, som alle gik på skolen i Sigerslev.

Da børnene blev ældre og skulle skifte til Store Heddinge skole, flyttede familien til Kirketorvet i en bolig lige ved siden af Højskolehjemmet.

Erik, der altid har haft hænderne godt skruet på, blev i Store Heddinge hurtigt kendt som 999-kunstneren. I værkstedet inde i gården blev der, når han fik fri fra raketbasen, hurtigt travlt med reparationsarbejder. Folk kom med deres piber og bælter, som Erik ordnede. Han klinkede potteskår, reparerede slidte salmebøger og meget andet.

En gave til bedstefar fra børnebørnene. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Efter 19 år på flyvestationen, tog Erik afsked med militærlivet. Parret var i et par år bestyrere af cafeteriet i svømmehallen og Stevnshallen, inden de i 1980 flyttede fra Stevns og ind i en tjenestebolig ved Bavneskolen i Dalby, hvor Erik havde fået job som serviceleder.

Ægteparret har desuden boet i Faxe Ladeplads, hvor Erik i en årrække var havnefoged i lystbådehavnen, og i en lejlighed på Feddet, hvor Erik arbejdede for godsejer Ivan Reedtz-Thott på et tømrerværksted.

Rejser gerne ud

Som 80-årig gik Erik på pension. Det er syv år siden, og samme år, i 2015 blev Lene syg med cancer i lungerne og hun blev opereret. Ægteparret flyttede fra naturen, tilbage til byen og ind i en bolig på Druelundsvej i Store Heddinge. Her bor de fortsat og i dag er Lene erklæret rask.

Den 36 fod store båd, som familien i mange år brugte alle deres fri- og ferietimer på, er for længst solgt, men Lene og Erik rejser fortsat ud og oplever verden. Senest var i efteråret, hvor parret var på krydstogt på Rhinen.

Det er ikke mange ægtepar, der får lov at fejre diamantbryllup. Men skal Erik alligevel give et godt råd videre, så må det være:

– At tie stille på de rigtige tidspunkter, lyder det resolut fra Erik, og de kloge ord, som fint kan bruges, uanset antal år man har været gift, er hermed givet videre.

– Og vi er lige så glade for hinanden, som vi altid har været, siger Lene.

Diamantbryllupsparret fejrer den store dag i private rammer på Traktørstedet i Højeruplund sammen med venner og familie, som siden er blevet udvidet med svigerbørn, seks børnebørn og endda oldebørn. På dagen vil der være lidt morgenkaffe kl. 9 på Druelundsvej.

Af: Rikke Michael Hansen)

 

Skriv en kommentar