(Last Updated On: 29. marts 2022)

Kirsten Hobolth Hyldahl bliver 90 år og er stadig aktiv.

Kirsten Hobolth Hyldahl har sin fast plads ved køkkenbordet, når hun ikke lige spiller petanque, synger i kor eller strikker for Røde Kors. (Foto: Klaus Slavensky)

Rund fødselsdag: Der må nødvendigvis stå en særlig aura om en, som er født tæt på påsken, og det er Kirsten Hobolth Hyldahl, der fylder 90 år i påsken, men er bortrejst på dagen.

Hun startede sit lange liv i København, men flyttede til Stevns i 1952, hvor hun sammen med sin mand, Thorkild, købte et husmandssted på Gevnø Mark.

Det unge ægtepar havde prøvet kræfter med landbruget før, og tiden dengang var med le, selvbinder og knofedt, når der skulle høstes, stakkes og tærskes. Og så gik drømmen om en rigtig gård i opfyldelse med Søndergård mellem Magleby og Klippinge.

Det blev til et aktivt liv med 20 tønder land, arbejde ved siden af og foruden egne børn også plejebørn.

Et større dyrehold af fjerkræ blev det også til, dertil køer og grise. Og på et tidspunkt begyndte Kirsten Hobolth Hyldahl at avle bullterriere, som alle blev opkaldt efter hendes favoritsange.

For Kirsten Hobolth Hyldahl er også et musikalsk menneske, der bl.a. har sunget i koret Elverpigerne, og hun flyver stadig på sangens vinger, når EGV i Store Heddinge har sang på programmet.

Og hendes musiksmag er ligeså mangfoldig som hendes liv. Jazz og klassisk, og musikbegavet som hun er, har hun også trakteret både basun, valdhorn og tuba. Gennem 25 år har hun spillet til sølv- og guldbryllupper på Stevns.

Hun har også været noget ved musikken i lokalpolitik, idet hun mange gange var opstillet for de Konservative. Om hun var god til at strikke politiske forlig sammen, melder historien intet om, men strikke kan hun, og familien har haft gavn af mange fine trøjer og sweatere.

I dag bor hun tæt på Stevnsbadet i Store Heddinge, og hun tager hver uge en tur i svømmehallen, ligesom hun er aktiv petanquespiller, kordeltager og strikkeaktiv i mandagscafeen sammen med sine veninder.

Der kunne skrives bøger om, hvad Kirsten Hobolth Hyldahl har nået i sit lange og aktive liv, og det er hendes datter, Pia Lindseth, også i fuld gang med, så Kirsten Hobolth Hyldahls spændende og aktive liv kan inspirere de yngre generationer.
sky

Skriv en kommentar