(Last Updated On: 3. august 2021)

Men også at have respekt for de blå bølger

Stafet-paddle er i gang, og det er kun sjovt når man dratter i bølgerne.
(Fotos: Klaus Slavensky)

Havsport: Rødvig strand kan, efter den nylige sandfodring, uden problemer konkurrerer med de fleste attraktive sjællandske strande.
Sand, vand og ikke mindst den smukke natur og nærheden til en levende havn, gør stranden til et sommermål for stevnsboere og turister, og ikke mindst surferfolket.

Aktiv havsommer

I hele sidste uge tilbød LimeLight BoardSport Club kurser for de 10-16 årige i forbindelse med Stevns Kommunes ”Aktiv Sommer”, som sikrer kommunens unge generation spændende, indholdsrige og udfordrende dage i sommerferien.
Ved indgangen til stranden har klubben en container, som fungerer som en slags klubhus, og flankeret af to DGI-sponsorerede Soundbokse, på tåleligt styrke, er der linet op til en herlig dag for Stand UP Paddle (SUP) i Rødvig.

Sport for alle aldre

Træner Maibrit Dessau tager imod de forventningsfulde børn og unge, og hun deler deres glæde, idet hun selv har dyrket SUP i 6 år.
– Jeg elsker vandsport, og har været vindsufer i mange år. Jeg dykker også, men mest under varmere himmelstrøg, så Rødvig er ideelt for boardsport, fortæller hun, som med familie valgte København fra, og flyttede til Rødvig i 2020.
Søskendeparret Wilmar (12) og lillesøster Victoria (10) så kurset omtalt i ”Aktiv Sommer”, og da de har et paddle-board hjemme, ville de godt have et rigtigt kursus i sporten.
– Jeg spiller badminton og er vant til at bruge kroppen, men det er noget andet at manøvrere brættet når der er bølger. Det er en anden slags kropstyrke der skal bruges, siger Wilmar.
– Jeg har redet i to år, men det er en anden slags balance man skal bruge til SUP. Det er svært at dreje, styre og undgå at falde i vandet, siger hun. Senere viser det sig under et stafetræs på vandet, at hun magter det ganske godt.
Og sporten er for alle aldre, forklarer MaiBrit Dessau, og det bekræftes af den lokale kunstner Dorte Færch, som kommer forbi for at høre om hun kan surfe selv om der er kursus.
– Det er noget af det bedste, der er sket for Rødvig, siger hun med overbevisning, og trækker i våddragten.

Storebror Wilmar hjælper lillesøster Victoria i våddragten før dagens strabadser til havs.

Først teori, så leg

Før de unge vandhunde skal ud og padle og senere spille stikbold på vandet og brædderne, holder Steen Bonke Sørensen fra LimeLight en kort intro, og fortæller om at være opmærksomt på vejret, tjekke om der er farlig fralandsvind, og forklarer om hestehuller, strøm og hvordan man kalder på hjælp og bruger redningsudstyret. Kort sagt: At have respekt for havet.
– Og husk: svøm aldrig langs moler ved havne, siger han.
Der lyttes, om end der er en anelse uro i rækkerne. Det er tid til at komme i aktion.
Der dannes hurtigt to hold, et med øvede, som straks kaster sig ud i en stafetkamp rundt om en flagbøje; og så et med begyndere, der skal lære at bære boardet, agere på det, øve balance.
Og plask, så er alle i vandet og i harmoni med de skvulpende bølger. Herligt.

sky

Skriv en kommentar