(Last Updated On: 20. april 2021)

Her i landdistrikterne har vi så meget at byde på. Men i de seneste årtier har vi oplevet en afvikling i stedet for en udvikling. Danmark skal bestå af sublime storbyer og levende landsbyfællesskaber – men det kræver en indsats, og at der er balance. For det skal selvfølgelig være muligt at starte virksomhed, finde arbejde, uddanne sig og tage et boliglån, uanset hvor i vores dejlige land man ønsker at bosætte sig.

Som boligordfører og landdistriktsborger er jeg glad for, at regeringen har udnævnt en bolig- og indenrigsminister, Kaare Dybvad, der kalder sig minister for nærhed. For som Socialdemokratiet sagde før valget, skal vi have nærheden tilbage og skabe bedre balance i Danmark. De første skridt er taget. I forhold til infrastruktur glæder jeg mig meget over, at anlæg af motorvej mellem Næstved og Rønnede og anlæg af statsvejen til Stevns er med i det nyligt lancerede udspil. Det er noget, vi længe har ventet på. Men man kan selvfølgelig ikke tale infrastruktur uden at nævne Østbanen, og jeg er super ærgerlig over, at der endnu ikke er fundet en løsning på situationen. Vi er afhængige af god infrastruktur, bl.a. fordi vi mangler uddannelser på Stevns og i Faxe.

Uddannelser i vores områder er for mig at se bydende nødvendigt, da en stor andel af vores unge ikke får en uddannelse i dag.

Vi har dermed flere store opgaver foran os. Uddannelser tættere på de unge, lokale sundhedstilbud og lige lånevilkår er nogle vigtige ting, vi skal kigge på. Vækst, arbejdspladser, uddannelse og tryghed er ikke alene med til at fastholde borgere, men også tiltrække nye. For livet leves lokalt.

Tanja Larsson, Socialdemokratiet
Boligordfører og medlem af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer

Skriv en kommentar