(Last Updated On: 19. februar 2020)

Den danske eventyrer Troels Kløvedal har sejlet jorden rundt på sit sejlskib Nordkaperen.
(Pressefoto)

Foredrag: Forfatter og cand.scient. i biologi, Hanne Strager, besøger torsdag den 27. februar Østsjællands Museum og giver foredrag om vennen, langturssejler og forfatter Troels Kløvedal.

Kendt og elsket
Denne aften kommer tilhørerne helt tæt ind på det liv, som Troels Kløvedal levede, og Hanne Strager berører blandt andet to af livets store eksistentielle temaer: døden og kærligheden.
Selvom Troels Kløvedal hører til en af de mest kendte og elskede danskere, er der mange ting i hans liv, der ikke er så kendte.
Hans barndom bød på stor sorg og efter en vanskelige ungdom på kostskole og Skibsværftet i Helsingør kom hans liv ad mange omveje til København og kollektivet Maos Lyst.

Ungdomsoprør og hippie
Ungdomsoprør og hippiebevægelse smeltede sammen og med købet af Nordkaperen tog han en beslutning, der kom til at præge resten af hans liv. Han blev den store fortæller, ikke blot af sit eget liv men også af mange andres.
De grundlæggende værdier i hans liv fulgte ham til det sidste og hjalp ham igennem en svær tid, inden han døde lillejuleaften 2018 af sygdommen ALS.

27. februar kl. 19:30
Hanne Strager, der også er formidlingschef på Statens Naturvidenskabelige Museum, står bag en ny stor udstilling, som hun nåede at tilrettelægge i samarbejde med Troels Kløvedal.
Denne aften får du i den grad serveret en anden side af Troels, end den du kender fra TV.
Foredraget er torsdag den 27. februar mellem kl. 19.30 og 21.30 på Rådhusvej 2 i Faxe.
Billetterne kan købes på kalklandet.dk og koster 95 kr. inkl. et glas vin.

rmh

Skriv en kommentar