(Last Updated On: 21. januar 2021)

Der er heldigvis igen kommet aktivitet i Rødvig Havn med skibe der er hyret til at bistå med byggeriet af vindmølleparken ved Kriegers Flak. (Fotos: Niels Brogaard)

Rødvig: Det er ingen hemmelighed, at fiskeriet har set bedre tider, og der er kommet færre fiskebåde i Rødvig Havn.

Men i øjeblikket er kajpladsen, hvor fiskeflåden tidligere flokkes om plads ved molen, nu optaget af en række større skibe.

Fylder i havneløbet

I sidste uge lå der hele 9 fartøjer til kaj, og det skyldes byggeriet af Kriegers Flak havmøllepark.

Ifølge Rødvigs havnefoged Jens Svendsen, er der hele tre firmaer i gang med at fragte materiel og mandskab til den kommende vindmøllepark i Østersøen, som skal være i fuld produktion inden udgangen af 2021, og øge den årlige danske elproduktion fra vind med 18 procent svarende til omkring 600.000 danske husholdningers årlige elforbrug.

– Det er skibe fra Siemens, Global Marine og Vattenfall, og de lægger til ved fiskerikajen, forklarer Jens Svendsen, der også giver en forklaring på, hvorfor der er så mange skibe på nuværende tidspunkt.

– Corona-restriktionerne spiller ind, og de mandskab, som har været i Danmark fra før jul, må ikke sejle ud og tilbage igen, så nu er der blevet sat flere skibe ind, lyder det fra Jens Svendsen.

Giver lokal beskæftigelse

Den nye aktivitet er godt for Rødvig Havn og for Stevns, idet der er et stort potentiale i den kommende havmøllepark for virksomheder på Sjælland.

Allerede i foråret 2020 mødtes Vattenfall og fem underleverandører i Rødvig med lokale virksomheder i Kriegers Flak Service Group, ligesom mandskab fra skibene bor forskellige steder i Rødvig og omegn.

Vattenfall, som februar sidste år, flyttede ind på Rødvig Havn, forventer også at store dele af det nuværende lokale servicesamarbejde, vil fortsætte efter at havmølleparken er i drift.
sky

Skriv en kommentar