(Last Updated On: 5. juli 2021)

Øvelser med livreddende førstehjælp. (Fotos: Kristian Buchmann)

Rødvig: Torsdag til lørdag i sidste uge blev der for fjerde gang afholdt DGI Ocean Rescue Camp på stranden i Rødvig.

De tre aktive dage gik med en masse sjove og spændende øvelser med livreddende førstehjælp på stranden og i vandet ud for J 940 i Rødvig.

I alt 20 børn og unge deltog på campen, hvor de lærte at hente livløse ind fra vandet og begynde på førstehjælp. Der blev også undervist i brugen af Surf Rescue boards, at give hjertemassage samt redning fra speedbåd. Deltagerne lærte endvidere, hvordan man undersøger, hvad strandens redningsnummer er: Det grønne skilt, med et bogstav og et trecifret tal, som benyttes til at angive en tilskadekommens placering ved alarmering af redningsberedskabet eller politi i forbindelse med ulykker ved de danske kyster, søer og havnebade.

Det er ikke første år, at SHS Stevns arrangerer DGI Ocean Rescue Camp under Aktiv Sommer, og mange af deltagerne havde da også været med de øvrige år.

Hver instruktør havde opsyn med seks børn, så sikkerheden var stor.

Signe Nyby fra DGI fortæller for øvrigt, at der efter hændelsen med fodboldspilleren Christian Eriksen, som faldt om på fodboldbanen med hjertestop, har interessen for livredning været stigende.

Skriv en kommentar