(Last Updated On: 1. april 2015)

V__E53E

Sådan så rådyret ud efter sit møde med omstrejfende hunde. Det blev fundet på stranden ved Maglebyskov sidste lørdag. (Foto: Privatfoto)

MAGLEBYSKOVEN: Flere brugere af Maglebyskoven har på deres tur rundt i skov og på strand set løse hunde i området. Hundene færdes ved stranden såvel som inde i selve skoven. Senest her i weekenden, hvor det var en løs schæfer, der strejfede rundt. Og lørdag blev der nede på selve stranden fundet et rådyr, der var blevet dræbt og delvist fortæret af hunde.

”Det er desværre ikke første gang, der bliver fundet vildt i vores skove, som er dræbt af hunde. Når vi nu ikke har ulve på Sjælland, kan det kun være hunde, som står bag”, siger godsejer ved Gjorslev Gods, Peter Henrik Tesdorpf.

Både Maglebyskoven og Bøgeskoven hører til Gjorslevs jorde.

Godsejeren forklarer, at det er tale om en langsommelig og pinefuld død for vildtet. Hunden tager fat i rådyrets bagben og vælter det omkuld. Dyrets bug bliver flænset op, og hunden spiser af mave og indvolde. Ofte er dyret stadig levende, når der bliver spist af det.

Skal meldes til politiet
Et bredt flertal i Folketinget vedtog den 11. juni 2014 en ændring af hundeloven. Det betyder blandt andet, at det er blevet forbudt at skyde strejfende hunde. Indtil ændringen trådte i kraft var det ifølge “Lov om vej- og markfred” tilladt efter varsling at skyde naboens hund, hvis den løb ind på andres private ejendom. Men efter den store debat i 2012 om labradoren Balder, der blev skudt efter at være løbet ind på naboens grund trods gentagne advarsler til ejeren, blev loven ændret.

Det er nu politiets opgave at tage affære og fjerne de strejfende hunde. Til gengæld kan hundeejeren risikere en bøde på op til 2.000 kroner, hvis ejerens hund gentagende gange bevæger sig rundt på andres jord.

Mest sandsynligt er det, at de løse hunde, der hærger i Maglebyskoven, kommer fra det nærliggende sommerhusområde i Strøby Ladeplads.

rmh

Skriv en kommentar