(Last Updated On: 3. august 2018)

Vel næsten alle hundeejere her i landet ved, at det ikke er tilladt at lade løse hunde færdes på stort set alle strande i Danmark fra 1. maj til 30. september.

I denne herlige sommer er jeg i vandet ved stranden ved Strøby Ladeplads for enden af Drosselvænget tre til fire gange om dagen. Men jeg tror ikke, at jeg overdriver, når jeg siger, at jeg mindst hver anden dag på en af mine badeture oplever, at en hund løber frit omkring på stranden uden snor.

Jeg påtaler det altid over for dens ejer. Jeg synes, at jeg henvender mig rimelig venligt med en påmindelse om reglerne, som i øvrigt også er klart markerede ved indgangen til stranden. Som forventeligt er reaktionen på min påtale meget forskellig. I meget få tilfælde skynder ejeren sig at få hunden i snor. I nogle tilfælde får jeg at vide, at hunden jo er så lille, at den ikke kan genere nogen; i andre at den er meget fredsommelig og ikke gør noget, men det mest almindelige svar er noget i retning af, at jeg gamle, sure stodder bare skal blande mig helt uden om.

Det er ikke nogen behagelig oplevelse, så jeg lusker som regel efter sådan en svada tilbage til mit sommerhus uden at have været i vandet i denne omgang.

Jeg kan ikke lade være med at sammenligne denne alt for almindelige reaktion fra hundeejere med det svar, jeg fik fra en bilist, der på Kystvejen nær havde væltet mig af min cykel, fordi han på den snævre vej under overhalingen kom for tæt på mig for at undgå en modkørende bil. Han parkerede kort efter ved Vejs Ende, og da jeg var temmelig oprevet ved hændelsen, kunne jeg ikke lade være med at kontakte ham. Men han afvæbnede mig heldigvis fuldstændigt ved straks at sige: Undskyld. Det var dumt af mig.

Så lidt skal der til, før vi alle har det godt sammen.

Så kunne vi ikke være lidt flere, der forsøger at gøre mennesker, der lader deres hunde løbe frit rundt på strandene, lidt mindre argumentationsresistente? Især tror jeg, at det vil have en positiv effekt, hvis det overvældende flertal af hundeejere, der faktisk har deres hund i snor på strandene, fortalte de pågældende, at de ikke kan være bekendt at lade deres hund løbe frit rundt blandt de badende.

Per Kühlmann
Drosselvænget 6
Strøby

 

Skriv en kommentar