(Last Updated On: 17. maj 2022)

Tanja Larsson (S) bliver ny ordfører for landdistrikter og øer.

Tanja Larsson, mf, er blevet Socialdemokratiets talsperson for landkommuner som Stevns. (Arkivfoto: Klaus Slavensky)

Politik: Efter justitsminister Nick Hækkerups afgang fra dansk politik, blev der tirsdag den 3. maj foretaget en rokade mellem ordførerskaberne i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

“Et ønskejob“

Tanja Larsson, der netop er kommet tilbage efter endt barsel, skal fremadrettet været ordfører for landdistrikter og øer. Et arbejde, der lægger hende meget på sinde og som hun ser frem til, og kalder det et “ønskejob”.

– Udfordringerne i landdistrikterne er en af hovedårsagerne til, at jeg gik ind i politik. En ubalance mellem land og by, hvor især yderområderne har haft det svært. Derfor er det et privilegie at få tildelt sådan en tillidspost. Et ordførerskab, hvor jeg kan være med til at skabe den balance mellem land og by igen, lyder det fra Tanja Larsson, der uddyber:

– Udfordringen består i, hvordan vi får skabt flere arbejdspladser tættere på dem, der bor i landdistrikterne. Hvordan sikrer vi, at vi bevarer skoler, institutioner og indkøbsmuligheder i de mindre bysamfund. Vi ser jo, hvordan landsbyer stille og roligt lukker ned, og den udvikling er vi i fuld gang med at få vendt. Det har været en af Socialdemokratiets højeste prioriteter de sidste tre år. Det skal være lettere at leve livet i landdistrikterne, siger den nye ordfører for landdistrikter og øer, der er valgt for Socialdemokratiet i Faxe-kredsen, der dækker Faxe’s og Stevns’ kommuner.

Skriv en kommentar