(Last Updated On: 11. september 2018)

Det er nogle af de ting, man kan opleve ved Stevns Fødevarenetværks høstmarked på søndag

Kig forbi til høstmarkedet, hvor lokale fødevareproducenter præsenterer deres produkter. (Foto: Stevns Erhvervsråd)

Strøby: Stevns Fødevarenetværk inviterer igen i år til det årlige Høstmarked hos Engvang Frugtplantage. Det er søndag den 16. september fra kl. 10-16, hvor man kan se og smage på egnens lokale råvarer og specialiteter.

Høstmarkedet er kulminationen på et helt års arbejde i marken, stalden og frugtplantagen for mindre fødevareproducenter på Stevns og omegn.

Grønt, vin, brød, ost mm.

Det er gratis at deltage, og der vil være masser at se og smage. Mød blandt andet Klippingegård, Tessebølle Får og Uld, Karise Bageri, Den gule bil og Præstø Vingård.

Horisonten lægger traditionen tro også vejen forbi og sørger for frisklavet æblekage med æbler fra offentlige træer.

I løbet af dagen vil der være aktiviteter for både store og små: Vandreture ned til ådalen, ture med plukketoget og i hestevogn og mulighed for at lave snobrød eller varme skumfiduser over bål.

Stevnspizza-kåring

Ligesom sidste år deltager 6. klasse fra Store Heddinge Skole igen på markedet. Eleverne har siden skolestart fordybet sig i de stevnske råvarer i deres Madkundskabstime, og til høstmarkedet giver de deres bud på en Stevnspizza.

Der vil være flere forskellige slags pizzaer, formentligt en vegetarisk, en med gris og grøntsager, en med oksekød og en dessertpizza. Kyndige dommere vil til høstmarkedet smage på pizzaerne og kåre den bedste.
rmh

Skriv en kommentar