(Last Updated On: 28. april 2022)

35 Kunstnere fra Åbne Atelierdøre Stevns – Faxe støtter Danske Flygtningehjælps arbejde for Ukrainske flygtninge ved en kunstauktion i Kultunariet den 23. april.

 

Musikerne Sys Bjerre og Jacob Shaw underholder sammen med bl.a. Lærke Ebbe og Uffe Jonas.
(Foto: Jørgen Chr. Jørgensen)

 

Støttearrangement: Billedhugger Keld Jensenius, bosiddende i Haslev, sidder i arbejdsgruppen for Åbne Atelierdøre, og har taget initiativet til denne kunstauktion. Resten af arbejdsgruppen var med det samme med, og kastede sig ind i udviklingen af idéen samt de opgaver der skal løses, for at realiserer auktionen.

Køb kunst og støt

Keld Jensenius håber, at håber kunstauktionen vil tiltrække mennesker fra hele Sjælland, så vi får fulde huse på dagen.

– Situationen i Ukraine ryster os alle, tror jeg, og det er nemt at føle afmagt og ikke vide hvad man kan gøre for at hjælpe. Men selvfølgelig kan vi kunstnere og kunsthåndværkere også bidrage, og derfor fik jeg idéen til afholdelse af en kunstauktion, hvor kunstnerne donerer et værk hver, som bortauktioneres til dem der har lyst til at støtte Ukraines flygtninge, og samtidigt erobre et unikt værk, siger Keld Jensenius.

Billeder af alle de indleverede værker er tilgængelige på Åbne Atelierdøres hjemmeside: www.aabneatelierdoere.dk

Musik og underholdning

En stribe af dygtige musikere vil bidrage til at skabe en helt særlig dag.

Således kommer Sys Bjerre og Jacob Shaw og spiller deres dejlige musik for de fremmødte, sammen med Ukrainske musikere. Begge er bosiddende i Stevns og støtter initiativet.

Kunstneren Vera Rahbek, musikerne Uffe Jonas og Lærke Ebbe, samt Moods Of April vil også give forskellige indslag, og der vil være aktiviteter udendørs ved Gerlev Leg & Bevægelse.

Flygtningehjælp: Tak

Alle beløb der kommer ind på auktionen over de indleverede værker bliver ubeskåret sendt til Dansk Flygtningehjælp.

– Det er utrolig flot, at Åbne Atelierdøre stabler en auktion på benene for at hjælpe dem, der nu må flygte fra Ukraine. Fremtiden er fuldstændig uvis for de mennesker, og det er med donationer som denne, at vi kan sikre beskyttelse af de allermest sårbare mennesker fra Ukraine, udtaler Charlotte Slente, generalsekretær, DRC Dansk Flygtningehjælp, og fortsætter:

– Jeg har selv været vidne til hundredvis af mennesker, der ankom til hovedbanegården i Warszawa, og som ikke vidste, hvor de skulle tage hen. Kvinder, børn og ældre mennesker, der måtte sove på det iskolde gulv. Langt væk fra deres trygge hjem. De har brug for et sikkert sted at være – ikke bare nu og her, men også de næste måneder. Derfor er donationer så vigtige. De gør, at vi kan hjælpe endnu flere med at få tag over hovedet og et sikkert sted at sove, siger hun.

Bruun Rasmussens auktionarius

Arrangementet vil løbe af stablen i Kultunariet den 23. april fra kl. 10 til 14:30. Kultunariet er det tidligere Haslev Seminarium, som ligger i Søndergade 12 i Haslev.

Fra kl. 10-13 kan man opleve de forskellige musiske indslag samt se udstillingen af de værker der bortauktioneres senere. Selve kunstauktionen, der styres af David Utzon-Frank fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner, starter kl. 13 og slutter omkring kl. 14:30.

– Jeg glæder mig helt fantastisk til den 23. april, hvor jeg håber at mange af de ukrainere der allerede er kommet til lokalområdet, finder vej til arrangementet, siger Keld Jensenius.

– Vi vil gerne skabe en dag i en positiv ånd, hvor kunsten binder os sammen på tværs af nationaliteter og giver tro og håb for fremtiden. Jeg tror på, at jo bedre en dag vi kan skabe, jo større og mere meningsfyldt er bidraget til den ulykkelig situation i Ukraine og de mange flygtninge, lyder det fra initiativtageren.

 

FAKTA:

Alle indtægter på dagen går ubeskåret til Dansk Flygtningehjælps arbejde for flygtninge fra krigen i Ukraine.
Arrangementet er støttet af Faxe Kommune, Bruun Rasmussen Kunstauktioner, Gerlev Idrætshøjskole, Scandinavian Cello School, Stevns Print m.fl.
Kunstauktionen afholdes af Åbne Atelierdøre Stevns – Faxe den 23. april fra kl. 10 – 14.30, i Kultunariet, Søndergade 12 i Haslev.
Kunstauktionens hjemmeside, hvor de donerede værker kan ses med alle relevante informationer allerede nu: aabneatelierdoere.dk/ukraine
Der kan afgives forhåndsbud på værkerne ved at skrive til kunstauktion@keldjensenius.dk med angivelse af værkets titel og auktionsnummer.
Der kan doneres beløb direkte til arrangementets konto hos Dansk Flygtningehjælp allerede nu på MobilePay: 530164 Kunst for Ukraine

Skriv en kommentar