(Last Updated On: 8. december 2020)

En flytning fra Søborg til Lille Heddinge har betydet nye muligheder for møbelsnedkerne Finn Nielsen og Bodil Holstein, der nu udlever deres fælles drøm om at blive selvstændige.

Af Kathrine Kellberg, Stevns Erhvervsråd

Bodil Holstein og Finn Nielsen ved en af deres speciallavede rammer. (Fotos: Stevns Erhvervsråd)

Lille Heddinge: Finn Nielsen og Bodil Holstein flyttede til Stevns for at udleve drømmen om at drive deres eget møbelsnedkeri sammen. Det er blevet til snedkeriet ’Nielsen og Holstein’, som parret driver fra deres hjem i Lille Heddinge.

Møbelsnedkeriets navn understøttes af ordene form og detalje, som på fineste vis symboliserer produkterne samt Finn og Bodils arbejdsgang. Der er nemlig ikke noget, som bliver overladt til tilfældigheden:

– Produkterne skal være i orden, forklarer Bodil.

Hjørnesløjfernes skyld

Nielsen og Holstein står netop nu overfor et muligt gennembrud, da deres speciallavede rammer i øjeblikket indgår i udstillingen ’The Reinvention of Forms’ hos kunstgalleriet Alium på Frederiksberg, som den prisbelønnede arkitekt MAA Jonas Bjerre-Poulsen fra Norm Architects, står bag. Samarbejdet er blevet til på baggrund af rammernes særlige hjørnesløjfer.

– Det er hjørnesløjfen, der er skyld i det hele. Jonas Bjerre-Poulsen fra Norm Architects har tidligere tegnet en højtaler, hvor kabinettet er samlet med hjørnesløjfer. Dem sætter han stor pris på. Så han kontaktede os for at høre, om vi ville fremstille sådan nogle hjørnesløjfer i andre rammer end vores egne, forklarer Finn.

De særlige hjørnesløjfer.

Bodil og Finn mødte dog en udfordring med den meget spinkle rammeprofil, som Jonas Bjerre-Poulsen ønskede for de to store rammer på 160×140 cm. Men det var ikke en udfordring, som blev for stor til parret. For at sikre at de spinkle hjørnesamlinger kan holde, udviklede parret nemlig en løsning, der er med til at stabilisere og støtte rammerne.

Udstillingen The Reinvention of Forms kan ses frem til 22. december 2020.

Plads til eksperimenter

Parret håber, at samarbejdet med Norm Architects kan være med til at vise, at møbelsnedkeriet er parat til at tage udfordringer op, og gerne løser andre opgaver, som kan håndteres på værkstedet, hvor man altid er velkommen. De håber, at det er første skridt mod en spændende fremtid, hvor der er plads til at eksperimentere og udfolde de kreative idéer i nye designs.

– Jeg vil stadig gerne lave nogle af de ting, som vi har snakket om, kunne være spændende at afprøve. Hvis nu vi kan få mulighed for at kombinere eksperimenterne og oplevelsen af at lave nogle spændende ting, så er det jo rigtig fint, forklarer Bodil.

Finn og Bodils produkter kan i øvrigt med jævne mellemrum opleves lokalt, når de sammen med andre lokale kunsthåndværkere holder salgsudstillinger under navnet VærK21.

Skriv en kommentar