(Last Updated On: 19. september 2022)

Aksio på scenen på Cafe Rust. Fra venstre Frederik Hansen, Frederik Johansen og Oskar Zeeberg Nielsen. Bagved på trommer Charles Fryland. (Privatfoto)

Sydsjælland: Fredag den 9. september spillede det lokale band ’Aksio’ på Cafe Rust, der ligger på Nørrebro i København. Her blev den indledende runde af den internationale musikkonkurrence Emergenza nermlig afholdt.

Og det gik rigtig godt for bandet, som udgøres af fire sydsjællandske unge mænd, for de vandt deres indledende runde og er nu kvalificeret til den danske semifinale, der afholdes i uge 45.

– Vi er så glade og stolte. Det var en forrygende oplevelse at spille på det legendariske spillested Cafe Rust. At publikum også var helt vilde med vores musik, var helt fantastisk, fortæller medlemmerne af Aksio.

Bandet ’Aksio’ består af fire unge mænd, der alle bor i lokalområdet. Udover de to stevnsdrenge: Frederik Hansen fra Store Heddinge og Frederik Johansen fra Højerup består bandet desuden af Charles Fryland fra Haslev og Oskar Zeeberg Nielsen fra Herfølge.

De mødte hinanden på Køge Gymnasium, hvor de nu går i 3.g. på musiklinjen. De skriver selv deres musik og har spillet sammen i snart to år. Det var også deres egen musik, der blev spillet til konkurrencen.

Med til historien hører også, at både Frederik Hansen og Frederik Johansen i årevis har været elever i Stevns Musikskole, så musikskolen skal have en lille smule af æren for, at disse talentfulde unge mænd er nået så langt.

Der var 16 bands udtaget til den indledende runde, som forløber over to dage. Halvdelen gik videre til semifinalen. Den danske finale finder sted i 2023.

Aksio spiller en musikgenre, som de selv vil beskrive som værende ovre i den progressive del af rocken, dvs. at det er ret så eksperimenterende. Især holder de meget af live oplevelsen, hvor de har en passion for at skabe en nærværende oplevelse med publikum. Hvis du vil vide mere om Aksio og deres musik så følg dem på facebook og instagram.

Fakta om Emergenza

  • Emergenza er verdens største internationale musikfestival for ”up coming” bands, med koncerter i mere end 150 byer rundt om i verden.
  • Der er indledende runder i de deltagende lande.
  • Det er publikum der vælger, hvilke bands der deltager.
  • Konkurrencen har deltagere fra de fleste europæiske lande men også fra lande som Japan og Thailand.
  • Vinderen af den nationale konkurrence går videre til finalen, som afholdes i Tyskland i 2023.
  • Præmien er en unik mulighed for at indspille musik i et studie med udstyr af høj kvalitet.

Skriv en kommentar