(Last Updated On: 26. juni 2022)

Den nye musikvideo med Nille Nyc er produceret af Lokaltog. (Foto: Andreas Valdemar)

Musik: Den 10. juni var der release på en ny sang og musikvideo, som er sunget af Nille Nyc og størstedelen af videoen er optaget på strækningen mellem Hårlev og Rødvig.

Lokaltog og Østbanen har haft end el udfordringer med nedslidte skinner og trusler om fremtiden, så lidt positiv opbakning er tiltrængt.

Nostalgi og grønt fremsyn

Den nye musikvideo indeholder både det nostalgiske og håbet om at stille bilen og tage den miljøvenlige, offentlige transport i stedet.

– Vi vil gøre provinsen cool igen, lyder det fra Nille Nyc, og samarbejde med Lokaltog og musikvideoen til sangen ”Looking Out” (The Train Song). Lokalbanen har været en enorm stor del af min opvækst i Køgeområdet, og da jeg havde skrevet ”Looking Out” fik jeg idéen til at række ud til Lokaltog, fordi jeg vidste, de var i gang med at rulle en ny strategi ud, hvor sangen kunne passe, fortæller Nille Nyc, der både har fået airplay på P3, P4 og Nova FM de seneste år.

Lidt over halvdelen af de 20-29-årige bor faktisk uden for landets fire største byer, mens børnefamilier også har en klar tendens til at flytte på landet.

– Jeg synes, vi skal være stolte af provinsen, og hvem repræsenterer sammenholdet i de små lokalsamfund bedre end Lokalbanerne, lyder det fra Nille Nyc, der kommer fra Magleby på Stevns.

Som helt ung drog Nille Nyc selv til storbyen for at læse til ingeniør, men hun har altid følt sig draget af naturen og nydt at komme hjem efter en hektisk dag i storbylivet.

– Både naturen og den nærhed, som findes herude inspirerer mig som artist, men også som mor og hustru, og det vil jeg gerne vise frem, siger hun.

Mette Berthelsen, kommerciel chef hos Lokaltog fortæller, at Lokaltog er en lokal livsnerve med stor betydning for livet udenfor de større byer.

– Nille Nycs historie og sang ”looking out” om Lokaltogets betydning for hende, både i barndommen og voksenlivet, er en ny måde at fortælle Lokaltogs historie på, og det inspirerer flere til at bruge vores tog, lyder det fra Mette Berthelsen.

En tur til provinsen

Nille Nyc husker tydeligt fra familieturene i sin barndom.

Som teenager var det IC2- togene, der kørte hende frem og tilbage til både skole og fester i gymnasietiden, hvor togkupéen både fungerede som lektiecafé og som forfest til en sjov aften i byen.

Derfor ser musikvideoens fortælling fremad mod en mere bæredygtig fremtid, hvor Lokaltog spiller en stor rolle i den grønne omstilling, når de binder lokalsamfundene sammen på deres 10 jernbanestrækninger på Sjælland og Lolland-Falster.

Musikvideoen udkom på alle platforme den 10. juni, heriblandt YouTube og Spotify.

Skriv en kommentar