(Last Updated On: 29. marts 2022)
Sidste år fik coronaen det berømte loppemarked i Hellested til at fortrække til Karen Sechers privatadresse, men Palmesøndag er det tilbage i Hellested Forsamlingshus. (Arkivfoto: Klaus Slavensky)

Hellested: Sidste år måtte formanden for Hellested Forsamlingshus flytte det populære og årlige loppemarkedet hjem i privaten på grund af corona.

Men nu er traditionen tilbage, og det samme er at ’lopperne’ igen kan findes i selve Hellested Forsamlingshus på Maglehøjvej 6.

Handler om fællesskab

Loppemarkedet er et af Hellested Forsamlingshus’ store begivenheder, og det er der 40 frivillige og 3-400 købere, som har fælles glæde af, og selv om sidste års nødloppemarked gav et pænt overskud på et tocifret beløb, så er formanden, Karen Secher, glad for at loppemarkedet er tilbage i de vanter rammer.

– Det har været en økonomisk gevinst at have telte med ting og sager hjemme i formandens indkørsel de sidste to år, men alle har savnet den travle weekend med samlet indsats og mange gæster i huset, fortæller hun, og tilføjer:

– Det er utroligt dejligt, at forsamlingshusets døre kan slås op igen og alle kan arbejde sammen en hel weekend, for det fællesskab er i den grad savnet. Mange har længtes efter de to dage, hvor høj og lav, ung og gammel, knokler med at indsamle, sortere, stå i køkken eller sælge til den skarpeste pris, forklarer Karen Secher.

Nyhed: En hel måned

Som sædvanlig kører biler med trailere ud lørdag den 9. april til hele sognet og samler ting ind.

De mange fine ting bliver, ”hjemme” i forsamlingshuset, sorteret og stillet frem, så alt er klar til søndag den 10. april, hvor det hele går løs.

– Dørene åbnes søndag, Palmesøndag, kl. 13, og der plejer at være fuld knald på indkøbene og intense forhandlinger fra første minut. Det er et mylder, og så er der en time senere auktion over udvalgte varer, siger Karen Secher.

Normalt plejer de usolgte ting at blive smidt ud i en stor container, men i år vil forsamlingshusets folk gerne forlænge loppemarkedet en måneds tid, et eller andet sted, så de fine fund kan finde ejere, der ikke har mulighed for at komme på dagen.

– Bestyrelsen leder derfor efter et tomt lokale eller en ledig græsplæne, der kan rumme et stort telt, så alle tingene kan blive solgt, siger formand Karen Secher, som gerne hører om muligheder.

Men det er jo med loppemarkeder som med udsalgstilbud, de bedste finder på nok på selve dagen, så X i kalenderen.
sky

Skriv en kommentar