(Last Updated On: 30. november 2021)

Vi bor smukt i Stevns Kommune. Og dejligt er det at gå ture på Kystvejen, langs stranden, hvor det er muligt, eller inde i området f.eks. i Strøby Egede, hvor vi bor.

Det er klart, det voldsomme byggeri kan give nogle gener. Plastik og isoleringsmaterialer, der flyver rundt, men vi bor jo ved kysten. Det giver nogen vind. Ret skal være ret, de fleste bygherrer holder nu god orden og prøver at holde byggeaffaldet i deres containere.

Vi er mange, der bruger området. Ikke mindst når hunden skal luftes. Hvor nogle forgæves prøver at finde et sted at gå langs stranden. Men ellers er der gode veje at benytte. Og tid til en ”smalltalk” er der også. Der ofte ender i en ”Lortesnak”. Om hvorfor er der ikke sat lortespande op? Af Kommunen? Så hundeejerne kan komme af med deres hundelorte, og ikke behøver gå rundt med dem i diverse plastikposer.

Langt de fleste hundeejere samler lortene op. Desværre bruger nogen så at smide dem op i containerne, der står rundt omkring. Det er ikke artigt. Heller ikke når posen bliver smidt ind en hæk. Det er ikke et kæmpeproblem, men stort nok for den der rammes. Og lave en aftale, at hundeejerne kan bruge private skraldespande, er nok ikke løsningen. For hvilken spand skal bruges, og så når det er mørkt.

Det sker, at nogen ”glemmer” plastikposen og lader hunden skide i rabatten. Ej heller en god træd varsomt løsning.

Vi skulle gerne beholde glæden ved at bo i Strøby Egede som det dejlige område, det er. Og ikke bliver til noget, der minder om Buster Larsens monolog fra1968 ”Lorteland” Hov Hov.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Skriv en kommentar