(Last Updated On: 20. august 2015)

Hjertestarter Lund2Bådforeningens formand, John Florentin Hansen får her overrakt hjertestarteren af formanden for Hjerteforeningen på Stevns, Ole Bull Jørgensen (Foto: Rikke Michael Hansen)

LUND: For syvende år i træk har Hjerteforeningen på Stevns haft den fornøjelse at kunne donere en hjertestarter væk. Denne gang er det beboerne i Lund, der kan glæde sig over, at hjælpen nu er nær, hvis uheldet skulle være ud. De fik tirsdag eftermiddag overrakt den nye 24/7 hjerterstarter i Bådforeningen i Lund, hvor 12 af landsbyens borgere var mødt. De følgende tre timer skulle de undervises i livreddende førstehjælp og anvendelse af hjertestarteren.

”Det er ikke så tit, at der er brug for en hjertestarter – og gudskelov for det – men det giver en vis ro og sikkerhed, når man har prøvet det, og derfor tør man godt bruge den”, sagde formanden for Hjerteforeningen på Stevns, Ole Bull Jørgensen inden han overrakte hjertestarteren til Bådforeningens formand, John Florentin Hansen.

Borgmester Mogens Haugaard Nielsen kiggede også forbi til overrækkelsen og takkede hjerteforeningen mange gange på kommunens vegne. Og som borger i Lund udtrykte han naturligvis glæde over, at byen nu har en hjertestarter:

”Selvom vi ikke håber at få brug for den, så giver det en tryghed, og jeg er glad for at vi nu har fået en hjertestarter i Lund”, sagde han.

Hjertestarteren er tilgængelig døgnet rundt, da den hænger udendørs på Bådforeningens klubhus ved havnen i Lund. Hjerteforeningen på Stevns har tidligere doneret 24/7 hjertestartere til Bøgeskoven – Fiskerihavnen, Vallø Glofklub, Højeruplund, Nordstevns G&I, Gymnastikefterskolen og forsamlingshuset i Store Tårnby.

rmh

 

Skriv en kommentar