(Last Updated On: 28. august 2019)

Sidste nyt: Onsdag 28.8. kl. 16:23:

Rødvig Renseanlæg er nu tilbage i fuld drift, og vi takker de berørte kunder for deres hjælp i forhold til at spare på vandet under episoden. /Klar Forsyning

KLAR Forsyning opfordrer borgere til at spare på vandet

(Foto: Colourbox)

 

Rødvig og omegn: Et lynnedslag har medført, at Rødvig Renseanlæg er sat midlertidigt ud af drift, hvilket betyder, at der udledes urenset spildevand i Havnelevrenden.

KLAR Forsyning opfordrer derfor alle i Rødvig, Lille Heddinge, Lyderslev, Havnelev, Boestofte, Lund, Skørpinge, Renge og Frøslev til at spare på vandet for, at der ikke ledes så meget vand ned til renseanlægget.

– Vi har nu fået udskiftet de dele i anlægget, der blev ødelagt af lynnedslaget, og vi ved at starte anlægget op igen. Det er vores forventning, at vi er tilbage i normal drift i løbet af et par timer. Vi opfordrer vores kunder til fortsat at spare på vandet indtil da, oplyser Jesper Koziara, teknisk direktør i KLAR Forsyning, og tilføjer: Vi sender en sms til vores berørte kunder, så snart vi er tilbage i fuld drift.

Dialog med kommune og miljømyndigheder

KLAR Forsyning gør samtidig, hvad de kan for at holde vand tilbage i deres egne systemer.

– Vi udnytter vores kloaksystem bedst muligt og tilbageholder vandet i systemet, så der ledes mindst muligt til renseanlægget. Folk i området kan samtidig gøre en stor forskel ved at spare på vandet, fortæller Line Wilchen Hollesen, der er adm. direktør i KLAR Forsyning.

KLAR Forsyning er i tæt dialog med både Stevns Kommune og miljømyndighederne omkring situationen.

Line Wilchen Hollesen oplyser samtidig, at der nu arbejdes på at få sat anlægget i midlertidig drift, så spildevandet bliver mekanisk renset, før det ledes ud i Havnelevrenden.

Håber anlægget er i drift senere i dag onsdag

Lynnedslaget skete tirsdag aften kl. ca. 21.45, og KLAR Forsyning arbejder på højtryk for at få anlægget tilbage i drift.

Det er forventningen, at anlægget vil være tilbage i drift i løbet af dagen.

sky

Skriv en kommentar