(Last Updated On: 24. juni 2021)

Anne Rosell Holt fra Klintetours (tv) og Lene Vestergård fra Stevns Teaterforening ved klintekanten og den gamle kirke i Højerup. (Privatfoto)

Stevns Klint: ’Kalk, Katastrofer og Klintelyrik’ er titlen på sommerens særlige blanding af vandring og digte ved Stevns Klint.

Det er de to kreative iværksættere Anne Rosell Holt og Lene Vestergård, som er gået sammen om at udbyde guidede vandreture med lyrik på klintekanten.

– Historien i Stevns Klint, i Verdensarven, er efterhånden gået os i blodet. Vi vil så gerne formidle den voldsomme historie, vi har under fødderne og det perspektiv, det giver på mennesket i Jordens historie, fortæller skuespiller Lene Vestergård, der også er forkvinde for Stevns Teaterforening.

– Ved at kombinere fortællinger om de faktiske begivenheder med den sanselige klintelyrik får deltagerne historierne helt ind under huden, hvilket vi håber, bliver en uforglemmelig oplevelse, supplerer Anne Rosell Holt, som ejer firmaet Klintetours.

Historie og sang

Turen, som er på ca. 5 km., starter ved den gamle kirke i Højerup, som delvist er styrtet i havet, og her vil Anne Rossel Holt fortælle om kalk og katastrofer.

Derefter går turen ad den fredfyldte trampesti langs klinten mod Stevns Fyr. I en lille skovplet med udsigt over havet er det tid til klintelyrik. Lene Vestergård giver nemlig et andet perspektiv på lagene i klinten og katastrofen. Hendes tekst er fra forestillingen KLINT, som blev nomineret til den prestigefyldte teaterpris Årets Reumert i år 2017. Herefter vandres retur mod Højerup, hvor turen sluttes af under skovens grønne kroner.

Lene Vestergård vil bl.a. synge om taknemmeligheden over livet med alt, hvad det tilbyder os, så der bliver plads til eftertanke sammen og hver for sig.

Sådan deltager du i lyrikvandringen

  • Kalk, Katastrofer og Klintelyrik afgår fra Højerup Gamle Kirke.
  • Oplevelsen udbydes d. 27. juni, 3. juli, 10, juli og 31. juli. Alle dage fra klokken 15.00 – 18.30.
  • Der er kun 20 billetter pr. tur. Billetterne koster 350 kr. og kan købes på hjemmesiden: www.klintetours.dk.
  • Oplevelsen har fået støtte af Stevns Kommunes Kulturpulje.

Skriv en kommentar