(Last Updated On: 25. maj 2018)

#PlasticInTheBasket er et hashtag, der opfordrer folk, især fluefiskere, til at bruge det de har ude på fisketuren til at samle plastik ind med

Kurven hænger der alligevel, hvorfor ikke fylde den op med plasticaffald på hjemturen. (Pressefoto)

Stevns Naturcenter: Mange fluefiskere går med en linekurv spændt fast omkring livet. Linekurven har et klart formål, at samle den line man trækker ind med sin hånd så den ikke filtrer.

Oftest går fluefiskeren mange kilometer langs kysten på en fisketur. Turen tilbage kan ligeså godt bruges på noget vigtigt – nemlig at samle plastik affald ind fra strandkanten.

– Hvert år hælder vi otte millioner tons plastik ud i havet. 90 procent af alle havfugle har plastik i maven, og siden dens opfindelse i 1907, er intet plastik i naturen blevet naturligt nedbrudt. Det vil vi ændre ved at ændre folks bevidsthed om plastik. Derfor afholder vi et fiskekursus og plastikaffaldsarrangement søndag den 27. maj ved Naturcenteret på Stevns Klint, oplyser instruktør Nikolaj Korsholm fra Fishing Zealand.

Han opfordrer samtidig til, at man deler sin affaldsindsamling på sociale medier, for herigennem at opfordre andre til at samle plastik ind.

 

 

Der vil være tre kurser i løbet af dagen:

  • Kursus for fluefiskere – Fang flere havørreder på flue, instruktør Allan Overgaard
  • Kursus for spinnefiskere – Fang flere havørreder på spin, instruktør Morten Have Hansen
  • Kursus for nybegyndere – Lær en fiskestang at kende, Fishing Zealand har udlånt ca. 30 fiskesæt til begynderen, instruktør Nikolaj Korsholm

Dagens program

13:00 – Intro
13:30 – Man vil komme på kursus
16:30 – Tilbage fra fisketur
16:45 – Fotokonkurrence, vinderen udråbes
17:00 – Afrunding efter en god dag

Skriv en kommentar