(Last Updated On: 27. januar 2020)

Hjerteforeningen Stevns’ Motionsklub afholder generalforsamling

Måske et historisk foto? Fra nytårsmarchen den 1. januar i år. Hjerteforeningen mangler frivillige til at organisere marchen, som til næste år ville kunne fejre 40 år. (Foto: Kirsti Clement)

Store Heddinge: Onsdag den 1. januar var det 39. gang, at motionsklubben i Hjerteforeningen gennemførte den traditionsrige nytårsmarch gennem Gjorslev Bøgeskov.

Men måske opnår foreningen aldrig at kunne fejre det velbesøgte arrangement for 40. gang.

Efterlyser frivillige

Hjerteforeningen Stevns Motionsklub indkalder til den årlige generalforsamling torsdag den 6. februar klokken 20 i Stevnshøjs kantine i Store Heddinge, og der efterlyses kraftigt frivillige, fortæller formanden Preben Hansen.

– Dels til at træde ind i bestyrelsen, men nok så meget også som frivillige til årets arrangementer så som nytårsmarchen. Bl.a. takket være vore gode sponsorer er det ikke økonomien, som der bruges en masse tid på, forklarer Preben Hansen og uddyber:

– Foreningen har kørt med stort set de samme frivillige gennem alle årene, og alderen sætter en naturlig grænse for, hvor lang tid man kan blive ved. De senere år har det ikke været muligt at få suppleret med nye frivillige i et tilstrækkeligt antal, og nu har vi nået smertegrænsen for, hvad der er nødvendigt, for at en eventuel kommende ny nytårsmarch kan afvikles. Får vi ikke den nødvendige tilslutning bliver konsekvensen, at bl.a. nytårsmarchen 2021 er i meget stor fare for at måtte droppes, lyder konklusionen.

Sker den 6. februar

Generalforsamling er ikke det eneste programpunkt denne aften. Aftenen indledes nemlig allerede klokken 19 med Hjerteforeningens hjerteredderkursus, Giv Liv, som er et kort kursus i livreddende førstehjælp.

Kurset er gratis at deltage i, men det kræver dog forudgående tilmelding.

Hvert år rammes ca. 5.400 mennesker i Danmark af stop uden for landets hospitaler. Det svarer til 15 om dagen, så der er god grund til at lære at bruge en hjertestarter og give førstehjælp.

Undervejs i løbet af aftenen serveres kaffe, te med mere, og hvis man forhindret i at være til stede på årets generalforsamling, men alligevel har lyst til at afse lidt tid som frivillig i foreningen, så kan man ringe til formanden Preben Hansen på 56 28 68 37, elelr sende en mail til foreningen på: MKStevns@hjerteforeningen.dk
sky

Skriv en kommentar