(Last Updated On: 28. september 2021)

I Stevns Kommune afholdes ’3 dage med Madskoler’ for børn i alderen 8-14 år på Store Heddinge skole. Det er mandag til onsdag i efterårsferien, og der er stadig ledige pladser.

Store Heddinge: Fokus på ’3 dage med Madskoler’ er mad, madlavning og madglæde – og masser af hygge samt socialt samvær. Konceptet er en lillesøster til de populære Madskoler, der har til formål at give børn sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad. Madskolerne laves af 4H i et ikke-kommercielt samarbejde med L&F og Rema 1000.

– På ’3 dage med Madskoler’ er der lidt mindre fokus på undervisning set i forhold til sommerferiens Madskoler. I stedet ligger fokus på madlavning, sjov og hygge, fortæller Line Munk Damsgaard, der er landsdækkende Madskolekoordinator og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer.

Kartoflen, ægget og æblet

Madprogrammet til efterårsferiens kulinariske oplevelse har fokus på tre fødevarer – nærmere bestemt kartoflen, ægget og æblet, som hver har fået deres helt egen dag. De præcise aktiviteter og lege på de enkelte skoler, bestemmes af de frivillige. I Store Heddinge er det Stevns 4H, der står for Madskolen.

– Alle Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft. Det er hele grundlaget for, at Madskoler kan eksistere. Det er vigtigt for os, at de frivillige har medbestemmelse og føler ejerskab – derfor har vi valgt at lade nogle dele af programmet være åben, så de frivillige kan planlægge det, de synes er særligt sjovt, fortæller Line Munk Damsgaard.

Tilmelding til efterårsferiens ’3 dage med Madskoler’ er netop åbnet. Flere steder er der ved at være udsolgt, men i Store Heddinge er der stadig ledige pladser. Tilmelding foregår på madskoler.dk.

Deltagerprisen er 370 kr.

(Foto: Niels Hougaard)

Skriv en kommentar