(Last Updated On: 1. december 2020)

Højeruplund: Ved generalforsamlingen udsendte formanden for Selskabet Højeruplund en efterlysning af en mere end 600 år gammel figur, som er forsvundet fra den gamle kirke i Højerup.

Madonna med barn, som cirka er fra år 1400, er forsvundet fra sakristiet i tidsrummet mellem 2011 og 2020.

– Vi må med skam meddele, at ingen har opdaget det før nu, så vi kan ikke komme tidsrummet nærmere, lød det fra Jens Carl Jørgensen i sin beretning fra året der er gået:

– Hun er blevet stjålet før. Det var i 1999, men dengang kom figuren tilbage. Det var ved den lejlighed, at statuen af Sct. Clemens forsvandt.

Formanden kunne også fortælle om en anden af kirkens effekter, som efter 25 års fravær er blevet leveret tilbage til Højeruplund i indeværende år.

– En turist med dårlig samvittighed har indleveret en lås til traktøren. Historien var, at han havde neglet den på en skoleudflugt for cirka 25 år siden. Vi troede, at den hører til kirkebøssen i våbenhuset. Den tilsynsførende arkitekt, der har haft opsynet med kirken siden engang i 1970’erne, mindes dog ikke at have set den, og den passer ikke. Så vi ved faktisk ikke, hvor den hører til. Det må vi finde ud af, sagde formanden.

(Privatfoto)

Skriv en kommentar