(Last Updated On: 19. november 2019)

Med en økonomisk håndsrækning fra Stevns Brands Fond på 51.000 kr.

Fra venstre er det Bjarne Hansen, Kjeld Frederiksen, Per B. Jensen og Kim Agertoug, der står ved en af de nye drejebænke. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Strøby: Der er ingen tvivl om, at mændene befinder sig godt på deres mødested på Blommevej. Og det er forståeligt nok, for udover et rigtig godt socialt samvær medlemmerne imellem, så er rammerne efterhånden også blevet rigtig gode.

Huset, der tidligere rummede en husflidsskole, er gennem de seneste år grundigt gennemgået og istandsat fra gulv til tag, bogstaveligt talt, med masser af knofedt, frivilligt arbejde og velvillige donationer fra fonde mm. Der er blandet kommet nyt tag, nyt køkken, udsugning i værkstedet, handicaptoilet og rampe ved indgangen.

Altid to i værkstedet

Seneste tilføjelse til det gule hus på Blommevej er et større antal nye maskiner i træværkstedet, hvor der dagligt er stor aktivitet blandt mange af medlemmerne.

I værkstedet bliver der limet, savet, høvlet, slebet og drejet. Her produceres små borde- og bænkesæt til dagplejere og daginstitutioner, fuglekasser, skåle, lysestager, uroer, kuglepenne og alt muligt andet, som der kan komme ud af et stykke træ. Kun fantasien sættet grænser.

Til gengæld er det et krav, at der altid er minimum to på værkstedet – så der er hjælp i nærheden, hvis uheldet skulle ske.

Det daglige ansvar for værkstedet ligger hos Kim Agertoug og Bjarne Hansen, der giver en hjælpende hånd og vejledning udi brugen af maskinerne. Bjarne Hansen afholder også trædrejningskurser mm.

Over 100 medlemmer

(Fotos: Rikke Michael Hansen)

Siden Mænds Mødesteder Stevns blev stiftet i april 2015, som en af de første lokalafdelinger i Danmark, er det kun gået fremad for foreningen, der i dag har passeret et medlemstal på 100.

– Vi er nu oppe på 105 medlemmer. De sidste kom til, efter at vi var med i arrangementerne ’Pension – hvad så, mand?’, fortæller tidligere formand og nu ambassadør for Mænds Mødesteder Stevns, Per B. Jensen.

Selvom han ikke længere bestrider formandsposten arbejder han fortsat med at hente midler hjem til foreningen, og denne gang er det lykkedes at få 51.000 kroner, som skulle bruges til nye maskiner i træværkstedet.

Det er Kjeld Frederiksen fra Stevns Brands Fond, der har doneret det flotte beløb til de nye maskiner: En båndsav, to nye trædrejebænke og en tykkelseshøvl, alle med forskelligt udstyr til, samt to skruemaskiner. Det hele er købt i trædrejerbutikken i Odense, og fragten slap mændene for at skulle betale.

– Det var så heldigt, at Odense Kommune havde bestilt 11 bordbænkesæt til deres daginstitutioner, som vi netop har leveret, og så kunne maskinerne komme med fragtmanden retur, fortæller Kim Agertoug.

Både han, Bjarne Hansen og de andre værkstedsbrugere er meget glade for det nye udstyr, som allerede er sat op og taget i brug.
rmh

Skriv en kommentar