(Last Updated On: 11. februar 2016)

Bryllupsarrangør Grethe Ahrensbach tilbyder såvel danske som udenlandske par en helt unik mulighed for at bliver borgerligt viet i en kirke. At det kan lade sig gøre skyldes, at kirken, som vielserne bliver forrettet i, er den gamle kirke i Højerup.

GA Magical Weddings4

RØDVIG: – Da den gamle kirke i Højerup ikke længere er en kirke, må man gerne foretage borgerlige vielser dér. Det betyder jo, at man uanset religion kan blive viet i en kirke, og det er ret unikt, fortæller den nystartede bryllupsarrangør Grethe Ahrensbach, der også har fået tilladelse til at lave fuldmånevielser i den gamle kirke.

Unikt er det også, at kirken – der mistede sit kor ved et klinteskred i 1928 og i dag står delvis åben med direkte havkig udover Østersøen – bogstaveligt talt står lige ovenpå en UNESCO Verdensarv, Stevns Klint.

Grethe Ahrensbach er én af i alt tre ejere af det nystartede firma Magical Weddings, og der er allerede to planlagte vielser i den gamle kirke. Ét i maj og ét i august; begge med lokale par fra Stevns.

UK, D, F, I, RU og CH
Grethe Ahrensbach har tidligere været ansat som stewardesse i flyselskabet SAS, så hun er særdeles vant til at yde service.

Samtidig er den nystartede bryllupsarrangør perfektionist til fingerspidserne, hvilket uden tvivl er en rigtig god egenskab at besidde, når man skal planlægge den mest betydningsfulde dag for to mennesker, som har valgt at sige ja til hinanden.

– Vores målgruppe er udlændinge, men danske par er naturligvis også meget velkomne, understreger Grethe, som i øjeblikket har travlt med at få firmaets hjemmeside magicalweddings.eu helt færdig.

Der skal være en version både på engelsk, tysk, fransk, italiensk, russisk og måske også kinesisk; og så vil der være en særlig dansk udgave, da danske par selv må sørge for de nødvendige papirer samt transporten til kirken.

Basis, mellem og luksus
Til udlændinge tilbyder Magical Weddings tre forskellige pakker: En basispakke, en mellempakke og luksuspakken.

I alle tre pakker sørger Grethe for at reservere og klargøre kirken med stearinlys og rød løber samt at der er en giftefoged til at forrette vielsen.

Mellempakken inkluderer desuden frokost på Traktørstedet Højeruplund inden vielsen samt en brudebuket fra Blomsterpigen i Store Heddinge, mens luksuspakken tillige indeholder overnatning, karetkørsel, fotograf, violinmusik med mere – med mulighed for yderligere tilkøb.

Alle nygifte par får en lille figur af Elverpigen fra Kratgårdens Kunsthåndværk i Hårlev med hjem som souvenir.

Grethe Ahrensbach vil altid være til stede ved vielsen, hvor hun vil sørge for, at alt forløber planmæssigt.

Lokale samarbejdspartnere
Bryllupsarrangøren bestræber sig på, at størstedelen af samarbejdspartnere er lokale.

Eksempelvis er det Klindt, som kører brudeparret i karet med hestefirspand, Anna Bernstein spiller på violin, mens frisør Natasja Neestrup kan sørge for brudens frisure og eventuelt en let make-up.

Bryllupsplanlæggeren har således allerede fået opbygget et stort netværk på Stevns, men vil gerne udbygge det yderligere.

– Jeg vil meget gerne samarbejde med lokale virksomheder, som også gerne vil være med til at øge turismen på Stevns, siger Grethe, der har mange andre idéer til, hvordan hun kan gøre brudeparrets vielse ved klinten til en helt unik oplevelse.

Vink med en vognstang
I august 2014 fik Grethe Ahrensbach konstateret brystkræft, og efter et års sygemelding mistede hun de certifikater, som er nødvendige for at virke som stewardesse, og dermed sit job i flyselskabet SAS.

– Jeg levede i mange år et liv i overhalingsbanen, og selvom det nok lyder lidt klichéagtigt, så føler jeg, at brystkræften var et vink med en vognstang om at skifte bane, fortæller Grethe.

Under sit sygdomsforløb valgte hun sidste år at flytte fra huset på Amager til Rødvig.

Grethe er født og opvokset i Århus, og som stewardesse gennem 37 år har hun rejst verden rundt, men Stevns kendte hun ikke.

– Men jeg lærte hurtigt området at kende, og jeg er vild med naturen og den ro, der er her, lyder det begejstret fra tilflytteren, som glæder sig til at vise Stevns frem for alle de udlændinge, som vælger at sige ja til hinanden i den gamle kirke i Højerup.
rmh

 

Skriv en kommentar