(Last Updated On: 28. juli 2016)

Magical Weddings har fået produceret en romantisk bryllupsfilm, som skal få udenlandske brudepar til at gifte sig i Gammel Højerup Kirke ved Stevns Klint

Se billederne fra optagelsesdagen i Højeruplund. (Privatfoto samt fotos af Rikke Michael Hansen):

HØJERUP: Filmproduktionsselskabet MaeFilm producerer alt i film til virksomheder, såsom reklamefilm, produktfilm, corporate film, internfilm og profilfilm.

For nyligt fik produktionsselskabet en ny opgave: At producere en reklamefilm i form af en bryllupsfilm for firmaet Magical Weddings. Location var naturligvis Gammel Højerup Kirke, hvor Magical Weddings som den eneste i verden arrangerer borgerlige vielser i kirken for danske og udenlandske par.

– Det var fantastisk at filme ved Stevns Klint. Vi har måtte udskyde optagelserne en enkelt gang på grund af vejret, for en film som denne kræver 100 procent sol. Vi fløj bl.a. med vores store drone, og det var smukt ud over klinten, for det var fuld sol og helt blå himmel, siger indehaver af MaeFilm, Majamae Z. Sylvester.

Den naturskønne kulisse er dog ikke ukendt for Majamae, for hun er født på Stevns og boede som barn i Strøby Egede.

Fra kok til filmproducent
7 MajamaeOprindeligt er den 37-årige virksomhedsejer uddannet kok fra Hotel Hvide Hus i Køge. Da hun som 19-årig var færdiguddannet, pakkede Majamae rygsækken og rejste de næste fire år alene rundt i verden med kokkeknivene i bagagen. Derefter fulgte en periode som model og skuespiller.

– Jeg kom ind i filmbranchen, da jeg også arbejdede som freelance skuespiller, hvor jeg medvirkede i reklamer og kortfilm. Men filmproduktionen kom hurtig efter, for det var ret interessant for mig også at arbejde bag kameraet og få tingene til at ske der, og jeg kan mærke i dag, at det er en stor fordel, at jeg har været hele vejen rundt. Det gør, at jeg kender alle processerne, forklarer Majamae.

Efter i en årrække at have produceret film til virksomheder i København, valgte Majamae sidste efterår at åbne eget produktionsselskab med base i Den Hvide By i Køge:

– For jeg opdagede, at der ikke lå nogle filmselskaber i Køge- og Stevnsområdet, der producerede de professionelle film, som vi er specialiseret i.

I dag arbejder Majamae mest bag kameraet, og trods firmaets korte levetid, har hun allerede produceret film for bl.a. Kok Med Kul På, Køge kommune, Herfølge Boldklub, Tæppeland, Lokalbolig og Kræftens Bekæmpelse.

Flere udfordringer
I Højerup var der – udover kravet om godt vejr – mange elementer, som skulle spille sammen og indgå i bryllupsfilmen, heriblandt et forelsket bryllupspar, 40 hvide duer og to flotte heste spændt foran en åben karet. Specielt optagelserne med duer og heste gav flere udfordringer i løbet af dagen.

– Vi skulle filme nogle brevduer sammen med brudeparret. Vi havde fire kasser med ti brevduer i hver, så vi havde kun fire forsøg til at få de rigtige skud – og ingen vidste, hvilken vej brevduerne valgte at flyve, når kassen blev åbnet. Når de først var sluppet fri, fløj de hjem og kom ikke tilbage til os, fortæller filmproducenten og fortsætter:

– Anden udfordring var, at vores kvindelige skuespiller desværre var bange for duer. Den oprindelige plan med, at hun skulle stå med en due i hånden og sætte den fri, måtte vi ændre lidt på. Det bliv så den mandelige skuespillers opgave, og det klarede han også fint.

Kuske og to heste fra Klindt medvirkede også i filmen, og planen var, at den flotte karet skulle optages med droneskud, mens de to kuske kørte afsted med brudeparret.

– Vores drone har otte store propeller og bærer 12 kilo i alt, når den flyver, så den larmer lidt i luften. Den ukendte lyd gjorde, at hestene blev ret bange. Vi gennemførte en dronetest med hestene, hvor de begge stejlede og vrinskede. Så vi måtte bruge plan b, hvor vi filmede fra bilen, mens vi fulgte kareten, men det bliv også super fint, siger Majamae.

Usædvanlig casting
MaeFilm har et stort filmkartotek med dygtige skuespillere, statister og voice actors.

– Men når vi caster til reklamefilm, ligger vi ofte også et opslag op på facebook, så endnu flere kan få chancen, oplyser indehaveren af MaeFilm.

Forud for optagelserne for Magical Weddings valgte MaeFilm at gøre brug af facebook. Det gav bl.a. en henvendelse fra Maise Rygaard, som søgte bruderollen.

– Maise er til dagligt også blogger, og hun var perfekt til rollen, for hun er både smuk, og så hjalp hun os også med den mandlige rolle til filmen. Hun har nemlig en kæreste, og han var frisk på at spille gom. De er et flot par – og de er meget forelskede i hinanden, hvilket man tydeligt kan se på filmen, og det gør resultatet endnu mere romantisk, slutter Majamae.

Det færdige resultat kan ses på youtube.
rmh

Skriv en kommentar