(Last Updated On: 8. september 2020)

Rødvig: Majken Petersen gennemførte lørdag den 5. september sit marathonløb nummer 100, med start og mål fra Rødvig Hovedgade 30.
I anledning af den flotte milepæl havde Majken Petersen, der til daglig løber i STG Vallø, arrangeret et privat løb i Cannonball regi (et mindre, arrangørbetalt løb, red.). Udover Majken Petersen deltog 59 andre motionsløbere i ’Zululøb’, som hun havde navngivet det.

– Dengang jeg begyndte at løbe marathon, kaldte jeg mig for mormorløber, men det har ændret sig undervejs, og nu kalder jeg mig zululøber, for jeg kan godt lide at løbe, og der skal helst være meget af det. Og så er jeg udholdende og bliver ved, forklarer den 48-årige Majken Petersen, der aldrig er udgået af et løb.

Sit første marathon løb hun for 10 år siden. Det var den 5. juni 2010, og derfor var det oprindeligt planen, at løb nummer 100 skulle løbes den 5. juni 2020.

– Men sådan blev det ikke, istedet blev det så i lørdags. Det er nok et af de vådeste løb, jeg har været med til, siger Majken Petersen, der også har deltaget i mange udenlandske marathonløb, såsom Stockholm, Amsterdam, Berlin, Madrid, Liverpool Rock’n’roll, Budapest, Malaga, og endda så langt væk som Boston og Honolulu. Flere gange har hun også løbet Copenhagen Marathon.

Tilbage i Rødvig og Stevns var det ikke alle lørdagens deltagere, der skulle ud på den lange helmarathon. Det var også muligt at løbe halvmarathon samt runder af 14 og 7 km.

Marathonruten på de 42,34 kilometer fordelte sig på fem løbsrunder af 7,35 km. og en sidste runde af 5,59 km., mens halvmarathon bestod af tre runder af 7,35 km på i alt 22 kilometer. Ruten gik fra Rødvig til Skørpinge, Lille Heddinge, Boesdal Kalkbrud og retur til Rødvig ad Trampestien.

De fleste kom i mål, og for dem der gennemførte, var der sponsorgaver til lodtrækning på startnummer samt medaljer til halvmarathon og marathon.
Sponsorerne var: Lambæk A/S Bosch Car Service, Peer Bang Hansen Holding ApS, Stevns Entreprenørservice, Cencio, Nordahl og Friis Blomster, Bygma St. Heddinge, Frk. KLUNZ St. Heddinge, Sikani.dk, UngSlagelse og KALK.
rmh

Skriv en kommentar