(Last Updated On: 23. marts 2016)

26msb-rmhDorte-Kaas-Jørgen
Dorte Kaas Jørgensen udstiller i Mediehuset på Nytorv. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store heddinge: – Jeg er udpræget naturmenneske. Når jeg er i naturen, bliver jeg ét med den. Jeg ser den, mærker den, lugter den, hører den, er i dens rum. Dette er en vidunderlig tilstand, og det er den, jeg søger at gengive i mine billeder. Naturen er en uudtømmelig kilde til inspiration, glæde og indre ro, forklarer kunstmaler Dorte Kaas Jørgensen, der i øjeblikket udstiller sine malerier i Mediehuset på Nytorv.
– Jeg flyttede til Stevns for 37 år siden, og har lige siden været enormt fascineret af den stevnske natur, især klinten, men også havet og strandene omkring klinten samt de mange skove, åløbene – ja hele Stevns er min motivverden, siger hun.
Dorte har hele sit liv tegnet og malet for sin egen fornøjelses skyld, men i 2011 kom hun med i Åbne Atelierdøre:
– Og da følte jeg mig klar til at komme »ud af skabet« og præsentere og sælge mine billeder. Det var svært i starten, jeg har et forhold til hver enkelt, men nu har jeg stor glæde af at formidle min glæde ved naturen videre til dem, der måtte synes om mine billeder, siger Dorte Kaas Jørgensen.

Udstillingen i Mediehuset varer frem til midten af maj.

 

Skriv en kommentar