(Last Updated On: 12. juli 2021)

Mogens Hansen har været på det private arbejdsmarked i hen ved 50 år, og han blev tillidsmand første gang i 1968. Det har lært ham, at en aftale er en aftale – og hvis man bryder den, så er man færdig. På fredag 16. juli fylder han 75 år og stiller op til efterårets kommunevalg.

Af Henrik Fisker

– Dialog er vejen frem – og en aftale er en aftale. Hvis du bryder den, så er du færdig, lyder devisen fra fødselaren Mogens Hansen. (Foto: Henrik Fisker)

Rødvig: Torsdag eftermiddag i sidste uge sad Mogens Hansen i sin stue og så Tour de France i fjernsynet.

– Det kan man jo lige så godt nu, hvor Danmark er ude af EM i fodbold. Jeg kan altså stadig ikke helt forstå det der straffespark. De har snakket om det hele dagen, siger han med henvisning til semifinalen på Wembley aftenen før, hvor Danmark tabte til England netop på grund af et straffespark, som han i hvert fald ikke kunne se rimeligheden i.

Så er der så megen uretfærdighed til i verden, og Mogens Hansen er ikke bleg for at give sin mening til kende. For er der noget, som et langt liv har lært ham, så er det, at man ikke vinder noget ved at tie stille.

– Jeg er blevet for gammel til at putte med synspunkterne. Hvis jeg mener noget, så siger jeg det højt, så alle kan høre det, lyder det fra manden, der på fredag 16. juli har levet i trekvart århundrede.

Fødselsdagen fejres med den nærmeste familie, for i coronatider er det bedst at holde lidt igen. Så festen med det store udtræk er udsat til næste år.

I stedet går sommeren med at pusle i hus og have i Rødvigs sommerhuskvarter, som han og fru Lis flyttede til i 2015 efter at have boet samfulde 43 år i Skørpinge.

– Vi har haft huset her på Stuven siden 1994 og blev så glade for det, at vi gerne ville bo her fast. Det fik vi mulighed for, da vi blev pensionister, siger Mogens Hansen, der har tjansen med at slå græs på den 1.000 kvadratmeter store grund. For et par år siden lagde han den store terrasse, og i år er projektet at male carporten.

– Og så skal vi lige en tur til Sønderjylland, når vores barnebarn fylder 18 år, siger han.

Læs hele fødselsdagsinterviewet i denne uges udgave at Stevnsbladet.

Skriv en kommentar