(Last Updated On: 23. februar 2018)

Thomas Overgaard runder et skarpt hjørne den 3. marts. (Foto: Anders Grann)

Store Heddinge: Store Heddinge-drengen og lokalpolitikeren Thomas Overgaard fylder lørdag den 3. marts 50 år – halvvejs til de 100 år kan man vel officielt set ikke længere kaldes for »dreng«, men der er stadig et par dage til…

Thomas Overgaard er født og opvokset i Store Heddinge, og her bor han stadig, i dag med ægtefællen Lene og deres 11-årige datter Sofie, som de har adopteret fra Thailand.

Det er også i Store Heddinge, at Thomas Overgaard har gået i skole – på Erikstrupskolen, som den hed dengang.

Og det er her, han er udlært som bygningssnedker. Det blev han i 1991 hos tømrer- og snedkermester Jens Knudsen.

Fra træ til fagbevægelse

Efter nogle år som snedkersvend blev Thomas Overgaard i 1995 ansat i fagbevægelsen, i Snedker- og Tømrerforbundet, der sidenhen skiftede navn til Forbundet for Træ, Industri og Byg, og som i dag er en del af fagforbundet 3F.

Her var han frem til 2007, hvor han forlod fagbevægelsen for en årrække, og hvor en løfteskade, og en tilhørende smadret skulder, satte en stopper for hans selvstændige snedkervirksomhed.

I halvandet år arbejdede Thomas som timevikar på Store Heddinge skole efterfulgt af fire år som omsorgsmedhjælper på Den Sikrede institution Stevnsfortet, inden Thomas Overgaard i 2014 vendte tilbage til fagforbundet 3F, hvor han siden 2017 har været formand hos 3F Vestegnen.

Står ved sine meninger

Det politiske engagement viste sig allerede i folkeskolen, hvor Thomas Overgaard var formand for elevrådet, og fra 2006 har han repræsenteret Socialdemokratiet igennem flere kommunalpolitiske valgperioder.

Første gang var perioderne fra 2001 til 2008. Ved det efterfølgende valg fik partifællen Ole Anker blot én stemme mere og dermed stolen i rådsalen. I perioden 2012 til 2017 var Thomas Overgaard tilbage, og ved seneste kommunalvalg modtog han genvalg med 203 personlige stemmer.

– Jeg har altid haft den overbevisning, at man skal stå ved det, man mener, forklarer lokalpolitikeren, som ikke kan lade være at blande sig i debatten, hvis han har noget på hjerte.

Skulle man nævne et par eksempler indenfor det seneste år, kommer man ikke udenom hans langen ud efter Køge kommune i forbindelse med indførelse af parkeringsafgifter i Køge – det gjorde han både i pressen og på de sociale medier, hvor han opfordrede til boykot af butikkerne i Køge.

Højaktuel er sagen om beredskabsplanen for Østsjællands Beredskab, der varsler nedskæringer i bemandingen, en sag som Thomas Overgaard følger tæt. Og en reduktion i antallet af brandmænd er ikke acceptabelt i hans optik.

– Så må vi melde os ud af samarbejdet, slår fødselaren fast.

Flere F’er for: Familie,

… far, fodbold, fugleskydning og Formel1.

Alt går dog ikke op i politik og fagbevægelse. Thomas Overgaard er også tidligere fodboldtræner, de seneste godt fem år har han været formand for Storehedinge fugleskydningsselskab, hvor hans far også er medlem, og hvor hans farfar var udnævnt til æresmedlem.

Thomas Overgaard er endvidere ægtemand og familiefar, Formel 1- og motorsportsentusiast, en del af campingfolket – i øjeblikket med fast plads på Lægårdens Camping ved Store Spjellerup samt have- og ekskolonihaveejer – omend der er lidt friere tøjler, når det kommer til havearbejdet:

– Det eneste man må gøre halvt, det er at ordne haven, griner Thomas, som for øvrigt ønsker sig en robotgræsslåmaskine til sin 600 kvadratmeter store have.

På fredag den 2. marts har fødselaren lånt et lokale i den gamle Privatbanken i Algade 17 i Store Heddinge, hvor han inviterer til fødselsdagsreception mellem kl. 12 og 16 – og alle er velkomne til at kigge forbi og fejre den store dag.
rmh

 

Skriv en kommentar