(Last Updated On: 8. marts 2022)

Det er en meget ulykkelig situation Ukraine befinder sig i.

Fra konservativ side sender vi vores dybeste medfølelse for de mange mennesker og familiers liv, der lige nu bliver vendt helt på hovedet. Vi mener naturligvis, at vi skal hjælpe de flygtninge, som i disse dage tager flugten fra et land i krig. Og på den korte bane – den meget korte bane – er det fint at indkvartere disse familier på Mandehoved.

Derfor bakker vi også op om borgmesterens initiativ. Men det er ikke den optimale løsning. Vi mener, at Stevns Kommune, i samarbejde med foreninger og erhvervsliv, skal arbejde på at finde alternative muligheder for de ukrainske flygtninge at bo i.

Det beviser man allerede mange andre steder i landet, hvor civilsamfundet også byder ind på denne opgave. Dette kunne være hos familier med lidt ekstra plads i overskud, på et landbrug, hvor der er god plads til at være eller andre udlejningsejendomme, der lige nu står tomme. Dette mener vi af respekt til det ukrainske folk og for den ulykkelige situation de står i.

Derudover mener vi, at det er helt på sin plads at lave et totalt boykot af varer og tjenesteydelser, som i sin oprindelse stammer fra Rusland og Belarus.

På vegne af den konservative gruppe i kommunalbestyrelsen
Mikkel Lundemann

Skriv en kommentar