(Last Updated On: 1. december 2020)

Der har sommeren igennem været stort pres på parkeringspladsen ved Højeruplund, hvilket også afspejler sig i Selskabet Højeruplunds parkeringsindtægter, som har oplevet stor vækst i år. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Højeruplund: Selskabet Højeruplund afholdt for nylig generalforsamling på Traktørstedet Højeruplund med 38 stemmeberettigede deltagere. Generalforsamlingen blev i disse coronatider gennemført i overenstemmelse med ’retningslinjer for sektorpartnerskaber’, og alle deltagere sad vendt i retning mod talerstolen.

Corona indgik også i formanden, Jens Carl Jørgensens beretning, der bl.a. handlede om et særdeles velbesøgt år, hvor indtægterne fra salg af parkeringsbilletter er steget med over 40 procent. Årsagen til væksten skal ifølge formanden især tilskrives situationen med corona, som har betydet, at danskerne istedet for at rejse til udlandet har besøgt indenlandske turistattraktioner.

Modsat har der været flere udgifter til parkeringsanlægget end vanligt, og så har det også kostet lidt, at have ’corona-vagter’ på ved kirken og ved parkeringspladsen i de perioder, hvor der har været særligt mange besøgende.

Udviklingsplan og dispensation

Også den nye udviklingsplan for Stevns Klint, som kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune vedtog i juni måned i år, indgik i formandens beretning. Det samme gjorde Erhvervsministeriets nylige ok til ændringer i dispensation fra strandbeskyttelseslinjen, hvilket giver mulighed for et nyt overnatningssted, bedre formidling af verdensarven og flytning af parkeringspladsen.

Begge dele er vigtige for Selskabet Højeruplunds fremadrettede arbejde med udviklingen af området, både hvad angår en eventuel flytning af parkeringspladsen og brugen af det tidligere Stevns Museum til f.eks. kulturelle og rekreative besøgsoplevser samt overnatning.

Udover køb af 5.000 kvadratmeter af nabomarken til museet, med overtagelsen i november 2021, har Selskabet Højeruplund også købt museumsbygningen og dertilhørende jord med overtagelse 1. maj 2019, og siden har bygningen stået tom i lange perioder. Denne sommer har den dog været brugt af VæRK21 til salgsudstilling for lokale kunsthåndværkere og til flere koncerter. Henover sommer og efterår har bygningen desuden fået lagt nyt tag og ovenlysene, der tidligere har været i taget, er nu blevet genskabt.

Der arbejdes nu videre med planerne for ny parkering, og museumsbygningens muligheder skal gennemtænkes.

Genvalg til bestyrelsen

Tre medlemmer var på valg: Niels H. Jensen, Poul Helweg Larsen og Kristian Madsen, der alle blev genvalgt.

Herudover består bestyrelsen af Jens Carl Jørgensen, Lars S. Hansen, Steen Adamsen, Bo Henriksen, Janni Jørgensen og Karen Lunde.
rmh

Skriv en kommentar