(Last Updated On: 8. marts 2019)

Se billederne fra borgermødet på Stevns Naturcenter, hvor den store suppegryde og snobrødspindene var fundet frem til hyggelig formiddag i naturen. (Fotos: Jonas Holm):

 

Mandehoved: Lørdag i sidste uge var der inviteret til borgermøde om den fremtidige brug af Stevns Naturcenter.

Der var lagt op til en formiddag, hvor interesserede og nysgerrige kunne få indblik i naturcentrets mange undervisningstilbud og komme med deres input og idéer til fremtidige aktiviteter på og ved centeret.

Fiskeri- og landbrugsformidling

Omkring 40 var i løbet af dagen forbi huset. Udover politikere og ansatte fra Stevns Kommune, var der også deltagelse fra en landmand, som gerne vil samarbejde om skolebesøg og fra en fisker fra Rødvig, der gerne vil samarbejde om skoleformidling af fiskeri.

To skolelærere samt en gymnasielærer fra Køge mødte også op, alle med mange idéer til fremtidige samarbejder.

Også grundlægger af centeret og tidligere naturvejleder, Peer Nørgård deltog, og desuden den lokale DN-formand Michael Løvendahl Kruse, formanden for Østsjællands Biavlerforening Ole Ejlersen samt et par lystfiskere.

Fossiler, fisk og lejrbål

Trods konkurrence fra adskillige fastelavnsarrangementer rundt om på Stevns, havde enkelte børnefamilier også fundet vej til naturcentret ved Mandehoved, og her fik de lejlighed til at gå på opdagelse i naturen. Fossiler og sten, insekter, fisk og meget andet blev undersøgt på nærmeste hold. Dagens bød også på lejrbål og bålmad med suppe, snobrød og popcorn.

– Det var et rigtigt fint borgermøde med mange engagerede borgere. Vi fik virkelig mange gode forslag og ideer, der var meget gennemtænkte. Det betyder meget, både med politisk opbakning og at mærke, at borgerne her i Stevns både vil passe på naturen, få gode oplevelser og ønsker at flest mulige lærer noget fagligt om vores fantastiske natur, siger naturvejleder Rasmus Elvekjær.

Han var sammen med sin nye kollega, servicemedarbejder Jonas Holm, vært for arrangementet, mens Rasmus Visby fungerede som ordstyrer dagen igennem.

Inspiration til PMT

Politikerne Flemming Petersen (V), Line Krog Lay (R) og Helen Sørensen (S), der alle er medlem af udvalget Plan, Miljø og Teknik (PMT), fik også mange gode input med hjem:

– Det var en helt igennem positiv dag, og der har været utroligt mange kvalificerede og inspirerende indspark om alt fra at åbne landskabet op, lave lokal naturkanon til at indtænke forskning. Jeg ser frem til at dykke ned i mulighederne, sagde Line Krogh Lay umiddelbart efter borgermødet.

– Vi i PMT er glade for de mange input fra deltagerne på borgermødet. Det tegner godt for Stevns naturcenter, at der er den store interesse, for at påvirke i hvilken retning og hvilke opgaver naturcenteret skal løfte. Vi vil gerne takke hver og en for at møde op og give sin mening til kende, samtidigt med at give os chancen for at vise vores naturcenter frem, udtalte udvalgsformanden, Flemming Petersen.
rmh

Skriv en kommentar