(Last Updated On: 9. august 2019)

»Dansegulvet« til Rocking Ghost-koncerten var fyldt op fra den første tone lød.
(Fotos: Klaus Slavensky)

Strøby Egede: Hvis man tror, at gennemsnitsalderen til en Rocking Ghost-koncert er 57 år, så tager man fejl.

Men det populære band har eksisteret i 57 år, idet de seje musikere startede i 1962. Det er imponerende.

Spillede for 20. gang

Men hånden på hjertet: Det var flest med grånede tindinger, og forsanger John Andersens 95-årige mor er fast tilskuer, og med til at trække alderen op.

Men når første sang lyder, er det første par på plænen for at danse, og både publikum og musikere bliver som 20-årige, og endnu en gang hånden på hjertet: der var også adskillige børn og unge, da rock-spøgelserne for 20. gang gæstede Solgårdsparkens musikaften.

Nye jubilæumsjakker

Pladsen foran den lille tribune, og de velkendte røde barakker var fyldt af over tusinde mennesker, og “dansegulvet” var proppet fra kl. 19-22, da Rocking Ghost havde været gennem “Move it” over “Belinda” til “Oh, oh, what a kiss”.

I anledning af orkestrets 20. koncert for Solgårdsparkens Venner, havde de iført sig nye “jubilæumsjakker”, hvilket var en information, som publikum klappede ligeså højlydt af, som af den veloplagte koncert.

To holdt fødselsdag

Kontakten mellem musikerne og publikum var hjerteligt, ikke mindst da hele to kvinder havde valgt at fejre deres fødselsdag til Solgårdsparkens sidste musikaften i år.

Det var Linda og Anne-Grethe, som begge påstod, at de var i 30’erne, hvilket forsanger Joh Andersen ikke blev helt overbevist om, men de fik en speciel udgave af “Congratulations”, så ingen var i tvivl om at sangens vers: I want the world to know I’m happy as can be, blev delt af alle i Solgårdsparken.

Bliver ved længe endnu

Sidste vers starter med Congratulations and jubilations, og hvordan er det så at vende tilbage år efter år, og kunne stå på Solgårdsparkens scene for 20. gang?

– Det er pragtfuldt, fordi folk godt vil se og høre os, siger en glad John Andersen.

– Der er kommet flere og flere publikummer år efter år. Jeg tror, at det skyldes, at tressermusikken er blevet populært blandt unge. Så vi nyder at komme ud og spille, og så længe publikum gider lytte, så længe bliver vi ved, slutter han.

Nye koncerter i 2020

Det gjorde årets sidste koncert også onsdag den 7. august, og formanden for Solgårdsparkens Venner, Carl ’Olli’ Pedersen, kan på baggrund af årets to koncerter allerede nu love, at der i 2020 kommer mindst tre musikaftener.

– Vi var nødt til at skære ned fra fire til to i år, da vi manglede frivillige. Men nu har vi fået 12 nye som vil deltage i arbejdet, så vi glæder os til at se Rocking Ghost og alle de søde gæster igen til næste år, siger Carl ’Olli’ Pedersen.

sky

Skriv en kommentar