(Last Updated On: 26. marts 2019)

Når Kræftens Bekæmpelse søndag den 7. april samler ind til forskning

Fra sidste års indsamling, hvor Isabella var rundt med indsamlingsbøssen. (Privatfoto)

Stevns: Sidste år deltog 97 indsamlere i Stevns i Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. På landsplan blev der samlet 33,5 mio. kroner ind, som går til foreningens arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft.

– Jeg håber, at vi bliver lidt flere indsamlere i år, så vi kan nu en større del af kommunen. Hver tredje dansker får kræft, så langt de fleste af os får jo sygdommen ind på livet på et tidspunkt – enten fordi vores nærmeste eller vi selv bliver ramt. Danmark har i mange år haltet efter de andre nordiske lande i forhold til kræftoverlevelse, men det er vi ved at indhente. Så det nytter at støtte kræftsagen, siger Anny Borch Jensen, der er indsamlingsleder for Kræftens Bekæmpelse i Stevns.

Forskning i verdensklasse

Hver gang Kræftens Bekæmpelse får 100 kr., går 62 kr. til forskning i kræft. 19 kr. går til hjælp og støtte til patienter, 16 kr. til oplysning og 3 kr. til administration. Kræftens Bekæmpelse har sit eget forskningscenter, der flere gange er blevet placeret blandt de absolut bedste forskningsinstitutioner i verden.

Kræftens Bekæmpelse uddeler samtidig penge til projekter på forskningsinstitutioner i hele Danmark. I 2019 forventer Kræftens Bekæmpelse at uddele omkring 250 mio. kr.

Forskerne støttet af Kræftens Bekæmpelse arbejder konstant på at forstå, hvorfor kræft opstår, hvordan sygdommen opdages i tide, og hvordan den kan behandles mest skånsomt. Og der sker hele tiden vigtige fremskridt.

– Noget af det, vi er optagede af, er at undersøge og udvikle metoder til immunterapi, siger forskningschef Mef Nilbert, som leder Center for Kræftforskning i Kræftens Bekæmpelse.

Immunterapi er en behandlingsform, hvor kroppens eget immunforsvar bliver udnyttet til målrettet at bekæmpe kræftceller. Der findes forskellige former for immunterapi, og Mef Nilbert fortæller, at forskerne fra Kræftens Bekæmpelse prøver dem af på forskellige kræftformer.

Man kan melde sig som indsamler og støtte forskning i kræft på tlf. 7022 2019 eller på indsamling.dk. Eller direkte til Anny Borch Jensen på telefon eller sms til 29247726 eller på e-mail: annyborch@mail.dk

Der er ledige ruter i Strøby Egede, Strøby, Vallø, Store Tårnby, Endeslev, Rødvig, en enkelt i Store Heddinge samt en del landruter.

Skriv en kommentar