(Last Updated On: 6. august 2019)

Så kan en ny pulje på to mio. kr. måske hjælpe

Penge til bålfade, bolde og bistader skal få flere skolebørn ud i det fri.

Skoleliv: Undervisning i det fri er til gavn for skolebørns faglige, fysiske og sociale udvikling, viser forskning.

Men manglende udstyr er en barriere for at rykke skolen udenfor, siger landets førende forsker på området. Det skal en ny pulje fra Nordea-fonden råde bod på.

Tilskud på op til 5.000 kr.

Mindst 400 skoleklasser kan i løbet af efteråret se frem til at få opfyldt deres ønsker om kikkerter, kegler, kompasser eller andet grej, som kan understøtte undervisningen ude under åben himmel.

I sidste uge lancerer Nordea-fonden en ny pulje til de yngste klasser i indskolingen, hvis lærere let kan søge om op til 5.000 kroner til indkøb af udstyr.

Børn skal bevæge sig

Og der er al mulig grund til at rykke undervisningen udenfor, siger udeskoleforsker Niels Ejbye-Ernst, der er lektor, ph.d. og forskningsleder ved pædagoguddannelsen hos VIA University College i Aarhus.

– Vi ved, at børn bevæger sig mere, får flere sociale relationer og opnår større trivsel. Desuden får eleverne bedre relationer til deres lærere, som er noget af det allervigtigste for læring. Det er der enighed om blandt forskerne, også internationalt, lyder det fra Niels Ejbye-Ernst.

Ud i det fri

Cirka 20 procent af danske skoler rykker af og til klasselokalet ud i nærmiljøet.

Det kan både være til det nære bymiljø i form af ekskursioner til lokale virksomheder eller til skov og park typisk i nærheden af skolen eller måske blot i skolegården. Om klassen vil løbe orienteringsløb og lære at bruge kort og kompas eller studere fuglearter i en kikkert er ikke afgørende.

Hovedforudsætningen er, at undervisningen finder sted i det fri, og det giver den stevnske natur masser af muligheder for.

Først til mail

Man kan søge udeskole-puljen fra børnehaveklassen til 3. klasse via Nordea-fondens hjemmeside.

Det er nemt, og det går hurtigt, idet man får svar på sin ansøgning inden fire uger.

Og der er ingen grund til at vente.

De to mio. kroner, der er i puljen, fordeles efter først til mail-princippet, og kan søges via hjemmesiden: nordeafonden.dk

sky

 

Skriv en kommentar