(Last Updated On: 23. marts 2021)

Så find sten, pensler samt rød og sort maling frem og læs med her.

Der har allerede været flere leverancer af mariehøner til en kommende, midlertidig kunsinstallation på Nytorv i Store Heddinge. (Privatfoto: Camilla Neestrup)

Store Heddinge: ”Marie, Marie, Marolle. Flyv op til Vor Herre og bed om godt vejr”. Mon ikke vi er mange, der har sagt netop den sætning, med en mariehøne sidende på håndryggen for dernæst at puste til den, så den lettede og fløj højt til vejrs.

Snart lander en større skare af de røde og sortprikkede insekter på Nytorv i Store Heddinge; dog i en væsentligt større og tungere udgave, for de vil alle være lavet af malede sten. Og så skal de, hver og én, placeres på et stort stykke træ eller en træstub, som en kunstinstallation til glæde for byens borgere og besøgende.

Kunstinstallation på Nytorv

For præcis en måned siden oprettede Camilla Neestrup sammen med datteren Josefine en ny side på Faccebook. Det var den 24. februar og siden fik navnet ’Mariehøne kunst’. Her efterlyser mor og datter hjælp til en ny god idé, som de har fået – og ja, det er Josefine og hendes mor Camilla, som Stevnsbladet har skrevet om flere gange det seneste års tid; første gang da mere end 700 corona-kyllinger sidste år invaderede Stevns, i form af 700 gulmalede sten med øjne og kyllingenæb som i løbet af i marts dukkede op rundt omkring i byerne og lyste op til stor glæde for de forbipasserende.

Nu bliver Store Heddinge snart beriget med en sværm af mariehøner, og igen er Josefine og Camilla idékvinderne bag. Denne gang bliver stendyrene til med god hjælp fra mange andre børn i området, som har fundet sten, pensler samt rød og sort maling frem for at producere mariehøner i lange baner.

De forhåbentligt mange mariehøne-sten skal bruges i forbindelse med en kunstinstallation, som Camilla har søgt om og fået tilladelse af Stevns Kommune til at sætte op på torvet i Store Heddinge.

Skal være røde og sorte

I et opslag på facebook-siden ’Mariehøne-kunst’ efterlyser Camilla og Josefine hjælp fra alle byens børn. Så vil du også være med, kan du enten melde dig på facebook-siden eller kontakte Camilla på tlf. 29902633. Eneste krav er, at mariehønerne skal være røde og sorte.

– Tanken er, at vi som by er sammen om noget – uden at være sammen, forklarer Camilla.

Der er allerede flere, som har meldt sig til maleopgaven, og Camilla har fået flot færdigmalede mariehøne-sten fra bl.a. Blå Stue fra Rødvig Børnecenter og fra Store Heddinge Skoles 0.a. Flere børn og dagplejere fra Store Heddinge har også leveret sten til kunstværket. Der er i skrivende stund cirka 200 mariehøner, oplyser Camilla.

Mariehønekunstværket kan forventeligt ses på Nytorv i perioden fra den 1. maj til den 5. juni. Vi glæder os til at se det færdige resultat.
rmh

Skriv en kommentar