(Last Updated On: 7. januar 2020)

Foreningsliv: Stevns Marineforening lægger til nytårskaj med et spritnyt medlemsblad “Klinten” øverst i masten.

92 år før 1. årgang

Den lokale marineforening blev stiftet i 1928, og ifølge bladets redaktør, som også er kasserer i Marineforeningen, Niels Chr. Rasmussen, så har det taget 92 år før der blev søsat et medlemsblad.

– Oprindelig var foreningen for folk, som havde aftjent værnepligt i søværnet, men i dag er der fri adgang for alle som har lyst og interesse for sejllads m/k, forklarer han.

Den frie, friske tone

Stevns Marineforening har små 60 medlemmer, heraf tre kvinder, og medlemstallet er stigende.

– Man var lidt nervøs for den frie, friske tone vil forsvinde, hvis der kom kvinder med, men det blev absolut ikke mindre sjovt, kommer det grinende fra Niels Chr. Rasmussen.

Og hvis man skal tro Otto Brandenburgs gamle schlager, så er alle pi’er jo glade for sømænd.

Masser arrangementer

Og apropos sange, så står der “Knejpesang og sømandsviser” på programmet i Marinerstuen, som er medlemmernes klublokale, der er en del af Hjemmeværnsgården i Store Heddinge.

Dette arrangement finder sted den 20. marts kl. 18, men inden da er der ordinær generalforsamling, samme sted, fredag den 28. februar.

Har man lyst til at komme ombord i Stevns Marineforening, så kan man mønstre på lørdag den 25. januar, hvor søens folk tager mod kontant betaling af kontingent fra sjette glas (kl. 11), og så er der gratis sildemad ved 8. glas (kl. 12).

God sejlads for „Klinten”.

sky

 

Skriv en kommentar