(Last Updated On: 23. juni 2021)

Skoleelever fra Store Heddinge Skole præsenterede deres projekt om den store forfatter på Nytorv, og digterens datter var med

Martin A. Hansens datter. Mette Lise Rössing (tv) besøgte elevudstillingen om hendes far. Her sammen med Alexander Eintoft, Lea Langkær og Maja Meisner. Se også billedserien nedenfor. (Fotos: Kristian Buchmann)

Undervisning: Seks uger. Toogtyve elever fra 7. klasse. Et helt forfatterskab og en engageret lærer.

Seks ugers projekt

Det er opskriften på en imponerende, interessant og flot plakatudstilling om forfatteren fra Strøby.

Maja Meisner på 14 år og klassekammeraten Lea Langkær på 13 havde set en miniudstilling med mariehøns på en træstamme på Nytorv i Store Heddinge, og det havde de også selv lyst til at prøve.

Deres lærer, Line Krogh Lay, var med på idéen og introducerede Martin A. Hansen for 7. B, som straks greb chancen for et anderledes undervisningsprojekt.

Det tog seks uger, og eleverne kom vidt omkring i både Hansens forfatterskab og Stevns’ historie.

– Vi har bundet fortid og nutid sammen og arbejdet med forskellige generationer, og så har eleverne skrevet deres egne erindringer på den Martin A’ske måde med at sanse, skrive langsomt og give plads til eftertanken, fortæller Line Krogh Lay.

Tværfagligt samarbejde

Klassen har således kastet sig over både Martin A. Hansens romaner, noveller og essays, og de har set filmen ”Løgneren”, hørt forfatteren selv læse op, og selvfølgelig været på Digterruten, som går i Strøbyforfatterens fodspor.

– Vi var på heldagsudflugt i Strøby og Varpelev, og inddrog biologilæreren, så der har været tale om et bredt samarbejde mellem fag, forklarer Line Krogh Lay, der også oplyser, at der har været arbejdet med ordklasser, gamle ord og udtryk og stavemåder.

Og så har eleverne hørt Stevns Bibliotekernes podcastserie om Martin A. Hansen.

Flotte plakater

Det var glade elever, der sammen med Martin A. Hansens datter, kunstneren Mette Lise Rössing, indtog Nytorv sidste fredag den 18. juni.

– Vi blev lidt fascineret af hans bøger, og vi har set frem til at kunne præsentere vores arbejde, siger Maja Meisner.

– Vi arbejdede bl.a. med stikkerlikvideringer og retsopgøret, indskyder Lea Langkær, som finder at det jo ikke hjælper bare at dræbe flere, men at stille folk for domstole. Det var også den konklusion som Martin A. Hansen kom frem til.

Alexander Eintoft på 14 har også arbejdet med forfatterens essays om besættelsestiden.

– Vi kalder vores plakat for ”Den falske stemme”, hvor Martin A. Hansen og den daværende statsminister mente to forskellige ting. Man kan sige, at politikerne dengang talte Fake News, forklarer Alexander.

Ros fra digterens datter

Den stevnske forfatters datter, Mette Lise Rössing, var begejstret for initiativet, og roste plakaternes mangfoldighed.

– Det er flotte plakater, lød det fra den kendte kunstner, som tilføjede:

– Det glæder mig at min far stadig ’lever’ i nutiden. Og det er sjovt, at eleverne går så meget op i det, og ovenikøbet har forsøgt at skrive i fars stil. Det er meget fine ting, lød det anerkendende fra Mette Lise Rössing.

sky

Skriv en kommentar